Една от най-големите любовни истории във футбола - тази между

...
Една от най-големите любовни истории във футбола - тази между
Коментари Харесай

Лео Меси си тръгна със сълзи на очи от Барселона |

Една от най-големите любовни истории във футбола - тази сред Лео Меси и Барселона, стигна до своя непредвиден и трагичен край. 34-годишният аржентинец напуща клуба след 21 години в него, 17 блестящи сезона, в които завоюва всичко допустимо, усъвършенства куп върхове и обра голям брой самостоятелни награди.

Меси беше заставен да търси развиване на друго място, откакто от испанската Ла Лига не позволиха на Барселона да възобнови контракта му поради финансовото състояние на клуба след ерата “Джосеп Мария Бартомеу ”.

Меси даде прощална конференция в каталунската столица, а от Барселона бяха изложили всичките 35 трофея, достигнати с присъединяване на Меси, който се разплака и едвам сдържаше вълнението си.

" Имах хубави моменти, също неприятни. Дадох всичко за този клуб и за тази фланелка от първия ден, в който дойдох до последния. Тръгвам си повече от удовлетворен. Бих желал да се сбогувам с почитателите по този метод, да получа едни последни аплодисменти. Толкова ми липсваха по време на пандемията. Представях си цялостен стадион, само че обстановката не го разрешава. Искам да благодаря за цялата любов през тези години. Любовта на хората постоянно беше една и съща и аз я усещах от самото начало. Надявам се един ден да мога да се върна в този клуб, по какъвто и да е метод.

Винаги ще помня дебюта си за първия тим. Това е най-важният миг, тъй като изпълних фантазията си. След това имаше доста хубави моменти. Исках да остана. Всичко беше контрактувано сред мен и клуба. Исках да остана в Барса, клубът и Лапорта направиха всичко допустимо това да се случи, само че Ла Лига не разреши. Аз направих всичко, което зависеше от мен, само че не беше допустимо.

Намалих заплатата си на половина, колкото беше поискано от мен. Миналата година имах предпочитание да напусна и го споделих, само че в този момент беше друго и желаех да продължа тук.

Сега идва време за смяна, което ще бъде доста мъчно, изключително за моето семейство. Трябва да го приемем и да продължим напред. Изпитвам голяма горест, тъй като напущам клуба, който обичам ", сподели Меси. Очакванията са той да продължи в Пари Сен Жермен, като е чакан на следващия ден във френската столица за медицински прегледи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР