Една от най-големите банки в Русия – Сбербанк, ще предостави

...
Една от най-големите банки в Русия – Сбербанк, ще предостави
Коментари Харесай

Русия налива стотици милиони в първата турска АЕЦ

Една от най-големите банки в Русия – Сбербанк, ще даде заем за строителството на АЕЦ " Аккую " в Турция на компанията " Аккуюнуклеар ", която е част от " Росатом ". Финансовата институция откри две кредитни линии от 500 и 300 млн. $ със период за погасяване от 7 години. Средствата ще се употребяват за построяването на четирите енергоблока на централата.

През 2019 година Сбербанк откри кредитна линия от 400 милиона $ за " Аккуюнуклеар " със 7-годишен период.
Ердоган и Путин дадоха старта на строителството на АЕЦ " Аккую "
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и съветският му сътрудник Владимир Путин поставиха основите на първата нуклеарна централа на Турция. &...

АЕЦ " Аккую " ще е първата атомна електроцентрала в Турция. След въвеждането ѝ в употреба, тя ще създава към 35 милиарда кВтч годишно и ще покрива до 10% от електроенергийните потребности на страната. 

" Тази година темповете на строителството на АЕЦ " Аккую “ доближиха нови равнища. На разнообразни стадии се работи във всички енергоблокове. С приемането на позволение за създаване на четвърти енергоблок през октомври, процесът на лицензиране на строителството завърши и се приближихме към върхови индустриални процеси. Руските банки поддържат плана за стабилно, нисковъглеродно произвеждане на електрическа енергия и с подготвеност реагират на нашите потребности от финансиране. Радваме се, че измежду тях е и " Сбербанк " – наш дълготраен и благонадежден сътрудник ", разяснява Антон Дедусенко, ръководещ шеф по въпросите на устойчивото развиване и връзките с акционери на " Аккуюнуклеар ".

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР