Една от най-емблематичните и важни за Иран индустрии може да

...
Една от най-емблематичните и важни за Иран индустрии може да
Коментари Харесай

Една от най-важните индустрии за Иран може да бъде изправена пред катастрофа

Една от най-емблематичните и значими за Иран промишлености може да бъде изправена пред същинска злополука, в случай че Съединени американски щати възстановят глобите против страната през идващия месец, предизвестяват от CNN Money в своя обява.

Изработването на килими е бранш, в който са заети стотихи хиляди иранци, като приходите на фирмите в него печелят стотици милиони долари от експорт.

Анализатори обаче предизвестяват, че излизането на Щатите от договорката с Иран, което разгласи американския президент Доналд Тръмп, ще докара до връщането на глобите против страната, а това може да " убие " този значим пазар.

Последиците от това се чака да имат мощен отрицателен резултат върху иранската стопанска система.

" 50% от заетите в тази сфера ще би трябвало да търсят различен източник на приходи ", споделя Реза Золанвари, която управлява компанията за правене на килими Zollanvari, съществена от татко й. Към момента за нея работят към 5000 души.

" Те са загрижени за препитанието си ", добавя тя.

" Икономиката, обвързвана с производството на килими, е доста значима за страната ", изяснява Санам Вакил, който е специалист от анализаторската компания Chatham House.

След отпадането на глобите против Иран през 2016 година промишлеността претърпя същински взрив. Между март 2017 и януари 2018 година страната е изнесла килими на обща стойност от 336 милиона $, като главният пазар за тях са точно Щатите.

Золанвари показва, че след въвеждането на предходните наказания бизнесът им претърпял сериозен спад, като ползата от страна на Европа също намалял поради рестрикции в банковата и финансовата сфера.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР