Една от най-добрите практики, помагащи да релаксираме и да постигнем

...
Една от най-добрите практики, помагащи да релаксираме и да постигнем
Коментари Харесай

Йога поза елиминира целулита за 20 секунди

Една от най-хубавите практики, помагащи да релаксираме и да реализираме положително здраве е йогата. Освен че усъвършенства общото здравословно положение, йогата може да помогне в битката с целулита. Според проучване на учени от университета в Харвард, тренировката по йога е най-ефективният метод за възстановяване на потока на лимфата, за елиминиране на токсините и попречване на задържането на течности в организма. Всичко това е причина за появяването на портокаловата кожа, написа az-jenata.bg.

Йогата усъвършенства гъвкавостта, кожата става по-хубава, усъвършенства се цялата мускулатура на тялото и се укрепва имунната система. Има доста йога пози, които могат да ви оказват помощ да подобрите фигурата си, само че идната е най-хубава, когато желаете да намалите целулита. Препоръчително е да я вършиме паралелно с друга физическа интензивност за реализиране на по-добър резултат.

И това е забавно – Вибрационна терапия лекува затлъстяване - още по тематиката четете на най-хубавия здравен уебсайт zdrave.to

Заемете леко разкривен стоеж и поставете ръцете на кръста.



Свийте десния крайник в коляното и го повдигнете нагоре и обратно. Бавно и деликатно извършете придвижването като стъпалото ви би трябвало да бъде в контрашпиц.

Издърпайте крайници колкото е допустимо по-нагоре, като в същото време повдигнете лявата си ръка.

Останете в това състояние 20 секунди и се пробвайте да дишате постепенно и отмерено.

Дълбокото ритмично дишане при изпълняването на тази йога поза подтиква хормоналния баланс и по този метод доставя на тялото по-голямо количество О2, който е неизменима част от битката против мазнините.

След като изминат 20-те секунди може да се върнете в изходно състояние и да повторите упражнението и с другия крайник. Направете по няколко повторения за всеки крайник. Ако всеки ден изпълнявате тази йога поза ще видите по какъв начин целулитът понижава. Разбира се, не забравяйте и за регулирането на метода на хранене.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР