Една от най-честите причини за спорове в една сериозна връзка

...
Една от най-честите причини за спорове в една сериозна връзка
Коментари Харесай

Защо той не ви помага с домакинските задължения?

Една от най-честите аргументи за разногласия в една сериозна връзка или брак са домашните отговорности. Когато двама души живеят дружно има избрани домашни отговорности, които е редно да бъдат разпределени, само че и такива, в които да си оказват помощ взаимно. Значително по-сложно става, в случай че двойката има деца.

Много мъже, даже и в наши дни, когато от ден на ден приказваме за тъждество сред половете и половите функции, считат, че не е мъжкествено да измият чиниите, да сготвят нещо вкусно, да оказват помощ в подреждането на масата на половинката си и т. н. Домакинските отговорности са тематика, която слага своето начало още в първите месеци или може би година от съжителството ни като двойка. И в случай че не се обясни този въпрос още първоначално и не се откри вид, който да е комфортен за двете страни, има отчаяние, спорове, чувство за липса на поддръжка.

Вижте 5 вероятни аргументи той да не ви оказва помощ.

1. Много мъже към момента одобряват стереотипните вярвания по отношение на домашните отговорности.

Все още се срещат мъже, които са склонни да мислят, че в една връзка дамата извършва избрани отговорности, а мъжете други. Понякога даже може да чуете мъж да споделя, че това е обвързване на дамата, а задължението на мъжа е еди-кое си. Това нормално се дължи на възпитанието и образеца, които мъжете получават в фамилията, в което са израснали. Ето за какво е значимо да разберем дали сътрудникът ни в действителност е получил подобен образец от родителите си или има друга позиция. Също по този начин не трябва да забравяме да споделим какви са били нашите упования и в последна сметка да създадем работещ модел за нашата връзка.

2. Може в предишното да се е засегнал от ваша рецензия, на която вие даже не сте обърнали внимание.

Мъжете са горди, а когато се заемат с нещо обвързвано с дома и ние им отправим рецензия или решим да го създадем по-добре от тях, това може да ги откаже отсега нататък да ни оказват помощ. Понякога те се нуждаят от позитивни мнения или в случай че има потребност от промяна, още веднъж да го създадем, изразявайки признателност и намирайки верния звук, с който да споделим кое не е наред.

3. Той просто не мисли за семейството.

Жените имаме лист и период с нещата, които би трябвало да се свършат вкъщи, в какъв период това да се случи. Докато мъжете не са по този начин. За тях постоянно има време, въпросното нещо, което би трябвало да свършат им се коства нищожно, а от време на време в действителност не помнят да поправят нещо или да изхвърлят боклука. Мъжете се нуждаят от увещание, даже и да не им е прелестно. Но в случай че нещо се проточи прекомерно дълго във времето, несъмнено могат да се сърдят единствено на себе си.

4. Свикнал е вие да поемате самодейността и да вършиме всичко.

Жените от време на време го вършим без да се усетим, или тъй като все бързаме, желаеме всичко да се случи незабавно, да е оптимално добре направено и имаме вяра, че можем да се оправим по-добре от сътрудниците си. Разбира се, неговото отвращение да ви оказва помощ, още веднъж може да се дължи на фамилната му среда и модела, който е получил от родителите си.

5. Той просто не знае от кое място и по какъв начин да стартира.

Дори и да има предпочитание да помогне, той не знае от кое място да стартира, по какъв начин да стартира, дали ще го направи както ви се желае. Ето за какво още веднъж се нуждае от насоки и поддръжка, несъмнено. В изпълняването на отговорностите свързани с дома и връзката, не трябва да има състезание, сравняване кой какъв брой е направил или не. Трябва да сме тандем. Само по този начин ще избегнем кавгите свързани с битовизмите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР