Една от най-честите причини за наднорменото тегло и неефективните диети

...
Една от най-честите причини за наднорменото тегло и неефективните диети
Коментари Харесай

Забавен метаболизъм - причина за наднормено тегло

Една от най-честите аргументи за наднорменото тегло и неефективните диети е забавената обмяна на веществата. Тайната на стройните фигури при доста хора не се дължи на дълготрайно недояждане или постоянно посещаване във фитнеса, а единствено и само на ускорения метаболизъм.

Много хора избират да го подтикват чрез специфичен асортимент на комплекс от артикули. Разбира се, никой не е отменял здравословният метод на живот и верния режим.

Съществуват голям брой фактори за занимателен метаболизъм. И в случай че измежду изброените откриете някой, който дава отговор на вашия метод на живот, тогава ще разберете, за какво диетите не ви оказват помощ да свалите непотребните килограми.

Стрес
Нервното напрежение забавя процесите на обмяна на веществата. Според резултатите от проучванията, по време на стрес женският организъм изгаря 100 калории по-малко, в сравнение с в умерено положение.

Недостиг на желязо
Желязото доставя О2 до мускулите. При кислороден апетит равнището на сила спада, а дружно с това се забавя и метаболизмът. Затова в хранителния режим би трябвало да участват богати на желязо артикули като елда, бобови култури и черен дроб.

Плодове и зеленчуци с нитрати
Плодовете, които сме приели, че са от изгода за организма, в реалност може да му навредят. Затова обръщайте особено внимание на качеството на употребяваните плодове и зеленчуци - доста постоянно химикалите, с които са обработени, пречат на естествената обмяна на веществата.

https://www.cross.bg/

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР