Една от най-честите грешки, които правим при управлението на личните

...
Една от най-честите грешки, които правим при управлението на личните
Коментари Харесай

Импулсивните покупки, които слагат лоста в колелото на бюджета

Една от най-честите неточности, които вършим при ръководството на персоналните си финанси, са импулсивните покупки. Те са изключително несъответствуващи през януари, който е един от най-трудните месеци в годината поради сериозните разноски към отминалите празници и по-големите покупки през декември.

" Когато знаем, че ни предстоят житейски събития - персонални празници или закрепени в календара дати като Коледа и Нова година, е добре да стартираме организацията няколко месеца по-рано и да заделим средства за подготовката и подаръците за околните. Така ще бъде по-малко евентуално да се откажем " на алено " още през декември или през най-тежките във финансово отношение месеци - януари и февруари. " Това сподели по Българска национална телевизия Габриела Руменова от онлайн платформата " Ние, потребителите ".

Тя показа своя персонална процедура за дейно ръководство на бюджета си. " През годината, когато харесам нещо уместно за мой непосредствен човек, на преференциална цена, го взимам и го прибирам. Имам у дома специфичен долап, в който запазвам дарове, купени в задатък за съответните хора. Когато пристигна датата на празника, взимам подаръка и го сервирам. Така не ми се постанова да върша спомагателни разноски в последния миг ", призна тя.

През януари има доста преференциални цени на артикули след поредност понижения. Ако сме финансово обезпокоени, съветът е да не се изкушаваме да купим нещо единствено тъй като е на доста ниска цена, без в действителност тъкмо в този момент да ни е извънредно належащо.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР