Една от многото приятни изненади по време на Е3 2019

...
Една от многото приятни изненади по време на Е3 2019
Коментари Харесай

Миязаки за работата на Мартин в създаването на Elden Ring

Една от многото приятни изненади по време на Е3 2019 беше Elden Ring на From Software. Играта ще е мощно повлияна от вселената на Souls сериите (макар че FromSoftware акцентират, че комбат системата ще е фундаментално друга от Dark Souls и Bloodborne), а основният проектант на всичко това е Хидетака Миязаки, основател на поредицата, с която японското студио закупи своята популярност. Това, което обаче накара публиката да обърне сериозен взор към плана се назовава Джордж Р.Р. Мартин. Авторът на емблематичната фентъзи поредност „ Песен за огън и лед “ ще е сценарист на Elden Ring – RPG с вероятност от трето лице и открит свят.

Фактът, че Мартин дава отговор за написването на лоното на историята и героите звучи отлично и съгласно Миязаки, със свободата, която FromSoftware му дават, ще разреши на известния публицист да разгърне оптимално своята креативност. Самият Мартин няма роля в директните взаимоотношения, с които ще се сблъска играещият. Мартин поставя основите на историята, света и героите. Но точно това ще е силата на Elden Ring, уверен е Миязаки.

„ Начинът на описване на историите – най-малко по метода, по който го вършим във FromSoftware – идва с доста ограничавания за създателя “, изяснява Миязаки в изявление за IGN. „ Не считам, че е добра концепция да бяхме сложили Мартин в тези ограничавания. Благодарение на това, че ще написа за време, в което играещият няма да е непосредствено намесен, той може да освободи своята креативност по метод, по който желае. Освен това, предвид на това, с което сме известни във FromSoftware, ние не искахме да сътворяваме едно линейно и задвижвано от историята си прекарване за Elden Ring. По отношение и на двата въпроса, посредством привличането на Мартин, ние ги позволяваме. Това в реалност си е като управление за лоното на средата и затова се отличава много от романите му. Като човек, който обича да чете описания за игровите светове, за мен беше извънредно вълнуващо да прочета написаното от Мартин “, добавя Миязаки.

„ Играчите ще могат да научат за митологията на Мартин посредством методите на проучването. Известни сме с това, че разрешаваме на нашите играчи да научават сами за света посредством средата и този път, това, което ще се опитате да разгадаете се явява това, което е написал Мартин. Периодът, който ще изследва играещият към момента е обвързван с отминалите времена, тъй че откривайки постепенно за какво светът се е трансформирал в това, което е в сегашния миг, вие научавате повече за митологията на Мартин също “, приключва той.

Elden Ring излиза идната година за конзоли и PC.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР