Една от лекарките, нападнати от пациент в столичната болница Света

...
Една от лекарките, нападнати от пациент в столичната болница Света
Коментари Харесай

Задържан е 50 годишен мъж за нападението в УМБАЛ Св. Анна

Една от лекарките, нападнати от пациент в столичната болница " Света Анна ", е съществено потърпевша и е настанена за лекуване, предава БНР. Инцидентът е станал към 4.00 часа тази заран, когато в Клиниката по хирургия медици са били извикани за консултация. Пациент атакува лекари и медицински сестри, които са били удряни, блъскани, душени и обиждани. Нападателят размахвал белезници, заплашвайки екипа с арест. Счупена е и врата.
Установено е, че обективите на камерите за видеонаблюдение са били авансово закрити с ръкавици. По случая се води следствие. Полицията е задържала 50-годишен мъж, обвинен за нападението. Той е отведен за разпит в 7-мо РПУ. 
Говорителят на лечебното заведение Антон Луков изясни:
" Всичко това става, откакто е била наложителна консултация за тежко болен пациент, който е трябвало да бъде нормализиран и по тази причина са поканени лекари, сътрудници и от Клиника по рехабилитация, с цел да оказват помощ. В това време различен пациент, който е за планово лекуване, без никаква неотложност, атакува лекарите по най-брутален метод. Две от лекарките са потърпевши - едната е приета в болница в Клиниката по рехабилитация със подозрение за комоцио. Главата й е блъскана в стената. До такава степен е била обект на експанзия. Ръководството на болничното заведение по най-категоричен метод декларира поддръжка за потърпевшите медици, като упорства за бързо използване на законодателството в Република България ", сподели представителят на УМБАЛ " Св. Анна " Антон Луков.
Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев ще сезира основния прокурор за случая в болница " Св. Анна ":
" Върху дамата е оказано физическо и психическо принуждение. Чакам всеки миг шефът на " Света Анна " да ми изпрати отчета и мигновено ще го предам на основния прокурор. Ние имаме съглашение с Главната прокуратура за взаимни дейности в такива случаи, като аз и моят екип ще окажем цялостно подпомагане. Това се случва, най-малко през моят мандат, много пъти. Не мога да схвана какви са тези хора, които правят тези действия ", съобщи министър Ананиев. Той сподели още, че в бюджета за 2020 година са планувани пари за монтиране на камери в лечебните заведения за повишение на сигурността на лекари и медицински сестри против сходна експанзия.
" Ще създадем стратегия и ще забележим къде е най-належащо да се сложат тези камери, тъй като вие разбирате, че в толкоз лечебни заведения няма по какъв начин да се сложат, само че на местата, където е най-рисково, ще сложим и ще осигурим паричен запас на лечебните заведения ", уточни Кирил Ананиев. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР