Една от компаниите, участващи в новата космическа надпревара Virgin Galactic,

...
Една от компаниите, участващи в новата космическа надпревара Virgin Galactic,
Коментари Харесай

Virgin Galactic обяви победителя, който ще лети безплатно в космоса

Една от фирмите, участващи в новата галактическа конкуренция Virgin Galactic, директно след първия си сполучлив полет тази година реши да даде безвъзмездни места за някои от идващите си пасажери.

Ричард Брансън разгласи, че компанията ще разиграе две места в своя галактически транспортен съд посредством платформата за онлайн томболи Omaze. През последните месеци в конкуренцията за полет се записаха няколкостотин хиляди участника от над 200 страни. Участието в томболата бе обвързвано и със възнаграждение на 10 щ. $, които обаче отиват за щедрост. Събраните пари за фондацията Space for Humanity надвишават 1,7 милиона щ. $.

Днес спечелилият в томболата бе разгласен публично.  Изтеглената щастливка се назовава Кейша и е жител на Антигуа. Фамилията ѝ се пази в загадка, само че към този момент се знае, че тя ще вземе щерка си, студентка по астрофизика със себе си.

Освен самия полет спечелилите ще получат и обиколка на Космодрум Америка, водена персонално от притежателя на компанията Брансън. Използвайки случая той разгласи, че томболата ще бъде извършена още веднъж след време, макар че за в този момент няма проекти по кое време тъкмо това ще се случи.

Ако желаете да прочетете още сходни вести, посетете рубриката ни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР