Една от характерните широки черни двуроги шапки, които Наполеон Бонапарт

...
Една от характерните широки черни двуроги шапки, които Наполеон Бонапарт
Коментари Харесай

Подписана двурога шапка на Наполеон може да достигне над 600 000 евро на търг

Една от присъщите необятни черни двуроги шапки, които Наполеон Бонапарт е носил, когато е управлявал Франция през 19-ти век и е водил война в Европа, се чака да доближи над 600 000 евро (650 000 долара) на търг във Фонтенбло, край Париж, в неделя.

Други натоварени с историята продукти в разпродажбата на сбирката от наполеонови сувенири на индустриалеца Жан-Луи Ноазиез включват сребърна паница, плячкосана от каретата на Наполеон след провалянето му в борбата при Ватерло през 1815 година Включва също дървена тоалетна кутия, която той притежаваше, със самобръсначки, сребърна четка за зъби, ножици и други персонални движимости.

Избледнялата черна филцова шапка е звездата, оценена на сред 600 000 и 800 000 евро (650 000 до 870 000 долара).

Докато други офицери всекидневно носеха шапките си с крилца, обърнати начело обратно, Наполеон носеше своята с краища, сочещи към раменете му. Този жанр – прочут като „ en bataille “, в борба, на френски – улесни войските му да виждат военния военачалник и общественик в борба.

„ За хората, които обичат сувенирите от Наполеон, свещеният граал е да имат шапка ", сподели Жан-Пиер Осенат, началник на аукционната къща Osenat. „ Има останали към 20, които са достоверни и към 15 от тях се съхраняват в музеи, тъй че има към 4 или 5, които са в ръцете на колекционери. " < p class= " a-read-more " > Наполеон: Тиранин или талант – или и двете?

Продаваната шапка е открита за първи път от полк. Пиер Байон, интендант при Наполеон и един от неговите приятели по оръжие в доста борби, в това число Ватерло, съгласно аукционерите. След това шапката мина през доста ръце, преди Noisiez да я придобие. Предприемачът прекара повече от половин век, събирайки сбирката си от наполеонови сувенири, огнестрелни оръжия, мечове и монети преди гибелта си през 2022 година

Гравюра върху кръглата сребърна паница, оценена на 20 000 до 30 000 евро ($22 000 до $32 500), споделя, че е взет от каретата на Наполеон при Ватерло. Аукционерите споделят, че това е част от тегленето на 180 кг (400 паунда) сребърни принадлежности, които са били плячкосани по време на френското оттегляне и споделени сред бойците на печелившата страна.

Махагоновият тоалетен куфар с имперския герб на Наполеон съдържа принадлежности, които той щеше да е належащо, с цел да поддържа външен тип по време на акцията, в това число огледало, гребени, пинсети, четка за бръснене и други предмети. Приблизителната му продажна цена е 40 000 до 60 000 евро (43 500 до 65 000 долара).

(AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР