Една от големите промени, които се очакват в ЦСКА през

...
Една от големите промени, които се очакват в ЦСКА през
Коментари Харесай

Матей и Кох – нидерландската стена на ЦСКА

Една от огромните промени, които се чакат в ЦСКА напролет, е при двойката централни бранители. За едното от двете места, най-малко за момента, капитанът Юрген Матей е незаместим. Нидерландецът бе определен за най-хубав чужденец и най-хубав бранител в България за 2021 година.

И в действителност той, дружно с Жорди Кайседо, бе най-постоянният състезател на " алените ". През втория дял от сезона в игра ще се завърне неговият съотечественик Мено Кох, който през цялата есен бе малтретиран от травма и заставам отвън строя. Именно той наподобява любимец за сътрудник на Матай. Просто тъй като двамата демонстрираха отлична сработеност, до момента в който играеха дружно за ЦСКА в първата половина на 2021 година. А и заради това, че другият, с който Матай си пасна най-добре - Карол Метс, към този момент го няма на " Армията ". През тази зима естонецът мина в швейцарския Цюрих.
 На
На " Армията " взеха футболисти от 14 страни

Интернационален тим

В първия дял от сезона Матай игра най-често с Томас Лам, само че с него индикаторите като цяло са по-слаби, от тези, които са налице при двойката Матай-Кох от предходната пролет и Матай-Метс. С Лам капитанът на ЦСКА изигра 9 мача през есенния дял на сегашния сезон в шампионата. В тях се позволиха цели 13 гола, а сухата мрежа бе единствено една - числа, които са много незадоволителни, като се имат поради високите цели на тима. Победите също бяха малко - 5 от 9 мача.

Може да се спори с Метс или Кох като сътрудник на Матай за ЦСКА е по-добре. През есента с естонеца " алените " не изгубиха нито един мач в Първа лига и позволиха 3 гола - приблизително по 0,5 на мач. През предходната пролет с двамата нидерландци позволените попадения бяха 4, само че от 9 срещи, в които двамата са започвали като титуляри в центъра на защитата. А това прави приблизително по 0,44 на мач. Да, ЦСКА загуби два дуела в този вид, само че те бяха без значение в края на сезона - 0:2 от Локомотив Пд и с 0:1 от ЦСКА 1948.

Така при изискване, че Метс към този момент го няма, както и другите двама сътрудници на Матай от есента (само за по един мач) - Гълъбов и Антов, най-логичният ход на Стойчо Младенов е оттук насетне да залага на двойка Матай-Кох. Просто тъй като, когато до капитана е Лам, индикаторите са доста по-лоши.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР