Една от фирмите поддържащи Търговския регистър Лирекс заяви, че се

...
Една от фирмите поддържащи Търговския регистър Лирекс заяви, че се
Коментари Харесай

Работим денонощно по Търговския регистър, уверяват от Лирекс

Една от компаниите поддържащи Търговския указател Лирекс съобщи, че се работи непрекъснато по възобновяване на цялостното действие на Търговския указател.

" Разбираме значимостта и значимостта на обстановката с Търговския указател и за това всички екипи работят непрекъснато, с цел да върнат системата в работоспособно положение. ", безапелационни бяха от Лирекс.

" За нас е най-важно преди всичко да създадем всичко допустимо за излизане от изключителната обстановка ", допълниха още от компанията.

По същото време през днешния ден течаха две конференции - на Българска социалистическа партия и на шефът на АП Зорница Даскалова. От Българска социалистическа партия желаеха оставките на шефката на АП и на правосъдния министър Цецка Цачева. Според левицата става дума за външна интервенция в срутва на регистъра.

Припомняме, Търговският указател се срина на 10 август. От Агенцията по вписванията оповестиха, че аргументите са механически, а регистърът трябваше да бъде пуснат още на същия ден. Това обаче не се случи.

След това стана ясно, че регистърът ще стартира да работи лека-полека, като организацията увери, че няма опция за загуба на данни или операция с нея. БСК оповестиха, че са извънредно обезпокоени от срутва и желаеха бързо изясняване поради аргументите за създалата се обстановка.

По-рано през днешния ден вицепремиерът Томислав Дончев съобщи, че казусът е зародил поради дефектирани, изгорели дискови устройства. Той добави още, че не изключва разновидността сривът да е станал от небрежност, безнаказаност на чиновници.

На съвещанието на Министерски съвет стана стана ясно също, че ще се прави мегахранилище за архиви на електронните данни след казуса с Търговския указател.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР