Една от емблематичните водещи на Българската национална телевизия я напуска

...
Една от емблематичните водещи на Българската национална телевизия я напуска
Коментари Харесай

След 30 години в телевизията Люба Пашова напуска, за да стане актриса

Една от емблематичните водещи на Българската национална телевизия я напуща след близо 30 години работа. Това е Люба Пашова. Завършилата НАТФИЗ журналистка потегли от спортните вести, а в последните години се изявяваше главно в предаването си " Извън играта ". Сега е решила да се завърне към отколешната си фантазия – да бъде актриса. На 52-годишна възраст тя обръща тил на студиото поради сцената.

За решението да се раздели в Българска национална телевизия Люба Пашова заяви изненадващо в сряда. " Скъпи другари, 27-годишният ми път в Българска национална телевизия завърши. Благодаря на ориста, че ми подари тази огромна обич, в която имаше от всичко по доста! Благодаря за вниманието, любознанието и поддръжката! Не знам дали " Извън играта " ще продължи да съществува… За мен беше чест! Люба Пашова ", написа водещата на формалната страница на своето предаване във Facebook. Тя не посочи повода за раздялата с малкия екран. " Уикенд " обаче научи от сигурен източник, че дипломираната актриса е решила да се завърне към сцената.

Заради малкия екран Пашова от години не е дейна в актьорската работа и единствено понякога се появява в епизодични функции в разнообразни родни сериали. Преди няколко месеца да вземем за пример я гледахме в " Мен не ме мислете " на Би Ти Ви. Явно обаче това не й стига. През пролетта тя стартира подготовки в театъра в Дупница. Представлението е със заглавие " Нежни, тайнствени и гневни ", създател и режисьор е Андрей Калудов. Премиерата в Дупница ще е през есента, а в София за първи път ще се играе на Димитровден – 26 октомври в Театър " Българска войска ". Освен Пашова, на сцената излизат още Силвия Петкова, Деси Бакърджиева, Таня Кожухарова, Ана-Мария Николаева и Божидар Попчев.

Макар че поради малкия екран не се е занимавала интензивно с актьорска работа цели 27 години, Пашова е била на сцената с някои от легендите на родния спектакъл. Още като студентка стартира да играе в доста представления в Сатиричния спектакъл в София. Там се среща с огромните Невена Коканова, Катя Паскалева, Стоянка Мутафова, Татяна Лолова, Георги Калоянчев и доста други от златните имена на българската сцена.

С Калата тя резервира близки връзки до края на живота му. След като обаче приключва НАТФИЗ, чува по малкия екран, че е разгласен конкурс за работа в две излъчвания на Българска национална телевизия. Явява се и печели място пред камерите. Така сменя театралната с телевизионната сцена. 15 години е състезателен публицист. Когато сменя ресора, споделя пред сътрудници, че постоянно е гледала на спорта като на краткотрайно събитие в живота си. Но не губи навиците си да е в час със спортните събития по света и у нас.

Който е гледал деликатно предаването на Люба " Извън играта ", надали е сюрпризиран от решението й да напусне публицистиката поради актьорството. В студиото й постоянно гостуват хора на изкуството, с които тя обстойно и нашироко споделя мемоари от годините, които е прекарала на сцената. Личеше, че актьорството й липсва и участията в сериали понякога не я удовлетворяват. Личеше също по този начин, че завръщането й в театъра е само въпрос на време.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР