Една от актуалните теми пред България днес е как ще

...
Една от актуалните теми пред България днес е как ще
Коментари Харесай

Въпрос в Narod.bg: Дерогацията наля $1,2 млрд. в специална сметка в Цюрих, кой краде от България?

Една от настоящите тематики пред България през днешния ден е по какъв начин ще действа страната, в случай че спрем доставките на съветски нефт за „ Лукойл Нефтохим “. ГЕРБ и Движение за права и свободи упорстват за неотложно преустановяване на дерогацията (частична анулация на избран закон, б.ред.) за възбрана на нефта от Москва, т.е., България да приключи вноса му поради глобите, наложени на Русия, и да се премине на други снабдители.

ПП-ДБ, обаче са изрично срещу това – обединението държи „ Лукойл “ да работи с съветски нефт най-малко до март 2024-а.

Въпросът е за какво?

За пред обществото се стартира версията, че „ всяко редуциране на периодите на дерогацията за вноса на съветски нефт преди 1 март 2024 година основава големи опасности за нарушение на оперативната работа на рафинерията „ Лукойл Нефтохим “ и за повишение на цената на горивата на вътрешния пазар “.

Думите са на премиера Николай Денков, казани след днешното съвещание на Съвета по сигурност, призован изключително от него поради настояването за неотложно преустановяване на вноса на съветски нефт.

Реклама

Източник на Narod.bg от спецслужбите, обаче, даде друга посока, в която може да се търси повода за обезверената защита на дерогацията най-малко до март 2024-а. И тя е обвързвана с банка в Цюрих, Швейцария, където по специфична сметка се регистрират $26 $ от всеки импортиран барел съветски петрол.

Схемата върви от началото на войната в Украйна, когато бяха наложени стопански наказания на Москва.

Според данни в специфичните служби Русия внася у нас петрола си с 26 $ под борсовата цена.

В България всяка пратка се префактурира на действителната стойност, а рестото от 26 $ отива в специфична сметка на жена, обвързвана с видни фигури от ръководещата сглобка. Смята се, че до март 2023-а по ощетяващия България метод са отклонени към 1,2 милиарда $, безапелационен е информаторът на Narod.bg. Каква е сумата сега можем единствено да гадаем…

Руснаците не губят нищо, те желаят да си продават петрола даже с $26 по-малко на барел. А колосалната спекулация минава през швейцарска банка, тъй като главният акционер в бургаската нефтена рафинерия „ Нефтохим “ – компанията „ Литаско “ (Litasco SA), е записана в Швейцария и оперира с тамошни банки.

Много любопитен миг е и датата, след която ПП-ДБ са подготвени да спрат вноса на нефт от Москва – 1 март 2024-а. Съвсем неслучайно тогава би трябвало да се случи рокадата в кабинета и министър председател да стане Мария Габриел, като се готви и промяна на министри. По явни аргументи от 1 март 2024-а милиардната спекулация няма по какъв начин да продължи да цялостни цюрихската сметка, по тази причина проектът е да скубят до последно, преди цялата скица да бъде прекъсната и „ да си вървим по островите “, както се чу в записа, публикуван от Радостин Василев.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР