Една майка отишла при мъдрец, за да се посъветва как

...
Една майка отишла при мъдрец, за да се посъветва как
Коментари Харесай

Софийската опера и за музиката, която възпитава

Една майка отишла при влъхва, с цел да се посъветва по какъв начин да възпитава детето си. Мъдрецът попитал на какъв брой години е то. Майката дала отговор, че е на седем и тогава мъдрецът и споделил, че към този момент е доста закъсняла. С тази алегория маестро Пламен Карталов, шеф на Софийската опера и балет, преди четири години анонсира може би най-хитовия план на операта - „ Концерти за бебоци “. Инициативата и първа по рода си в България, а и освен, и за четирите години от съществуването си съумя да промени стандартите на музикалното обучение в страната ни. Билетите за този неповторим формат - концертите за най-малките – „ с бибероните и с памперсите ”, които протичат в среда, близка до нормалната за тази възраст, свършват надали не предплатено и се продават с предварителна резервация.

Какъв е резултатът и отзвукът четири години по-късно, за какво беше основан планът, кои са другите формати, с които Софийската опера осъвремени традициите на музикалното обучение у нас – това бяха въпросите, поради които имахме удоволствието в студиото на „ Нашият ден практично ” да гостува самият маестро Карталов.

С него разговаряхме и за най-верния метод да събудим интереса на децата ни към качествената музика и да възпитаме музикалния усет на децата си, както и за музиката като противоотрова на пошлостта, която за жалост не си отива от всекидневието ни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР