Една леко изцапана, изгорена от цигари и непрана от три

...
Една леко изцапана, изгорена от цигари и непрана от три
Коментари Харесай

Продадоха на търг най-известната жилетка в света

 Една леко изцапана, изгорена от цигари и непрана от три десетилетия жилетка беше продадена на търг за 4 000 (589 000 лева.). Става дума за онази емблематична жилетка, с която всички свързваме фронтмена на Nirvana Кърт Кобейн.

През 1993 година, когато гръндж музиката беше едно от най-големите неща изобщо в света, а Кърт беше нейното лице, се случи и паметното осъществяване на бандата му в MTV " Unplugged ".

Серията акустични концерти на музикалната телевизия беше едно от явленията в света на шоубизнеса през деветдесетте, осъществявания имаха редица групи, само че съгласно множеството почитатели, Ънплъгд-ът на Nirvana е вечно номер едно.  

Кърт Кобейн носеше въпросната жилетка точно по време на този концерт. Тя е публично най-скъпата в миналото продавана, откакто доближи чутовните 4 000 на търга в Ню Йорк в събота, заяви Би Би Си. Даррън Джулиен, ръководител на Julien`s Auction, назова жилетката на Кобейн " Светия Граал на всички облекла, носени в миналото от Кобейн ". 

Специалният поръчков модел китара Fender Mustang, който фронтменът на Nirvana употребява по време на турнето за представянето на албума In Utero, също беше продаден на търг – за 0 000. Преди това беше изложен за няколко години в РокЕнРол залата на славата. 

Кърт Кобейн реализира невероятна популярност, откакто сътвори Nirvana през 1987 година, само че през огромна част (последната част) от живота си се бори с следствията от връхлетялата го популярност и страда от меланхолия и взаимозависимост към опиати. Кърт Кобейн се самоуби през април 1994 година, когато бе на 27 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР