Една кола на семейство не ви ли стига!“, уважаеми софиянци.

...
Една кола на семейство не ви ли стига!“, уважаеми софиянци.
Коментари Харесай

Георги Георгиев за идеите на архитекта от екипа на Терзиев: Направо да ти настръхне косата

„ Една кола на семейство не ви ли стига! “, уважаеми софиянци. Това ни пита назначеният за консултант на кмета Терзиев и предстоящ заместник-кмет на София арх. Любо Георгиев в ефира на студиото на Българска национална телевизия. Той изрича с революционен жар неща, от които ти настръхва косата. Не поради политическите ни разлики с този следващ „ избавител на София “, а поради, която този Конституцията, човек тотално пренебрегва “. Това написа във Facebook някогашният ръководител на Столичния общински съвет от ГЕРБ и сегашен общински консултант Георги Георгиев във връзка концепциите на арх. Любомир Георгиев от екипа на Васил Терзиев в столицата.

Ето цялостния текст на обявата му:

" Една кола на семейство не ви ли стига? ", уважаеми софиянци? 

Това ни пита назначеният за  съветник на кмета Терзиев и предстоящ зам.-кмет на София арх. Любо Георгиев.

Неделя заран, в студиото на Българска национална телевизия арх. Георгиев изрича с революционен жар неща, от които ти настръхва косата. Не поради политическите ни разлики с този следващ „ избавител на София “, а поради Конституцията, която този човек тотално пренебрегва. 

Обобщавам концепциите на „ звездата “ от екипа на Терзиев (само напомням, че арх. Георгиев беше чиновник на госпожа Фандъкова и изхарчи няколко стотин хиляди лв. за писане на визии и тактики, направихме му проверка на харчовете и той напусна обиден):

Допуска се най-много 1 автомобил на семейство. Повече от това е разкош. Ще подвигат налога за втора кола. 

Общината ще ръководи частните ви парцели - най-малко към този момент няма да ги придобива, както до неотдавна споделяха, само че ще дава чартърен празните ви жилища. Точно по този начин - общината ще ви е брокер - на своя глава желаете ли или не... 

Ако имате апартамент, то не можете да си вършиме каквото желаете - по този начин пишело в Конституцията. Не знам обаче в коя, може би в Димитровската или в Живковската. В актуалната такова нещо няма. 

И черешката на тортата - в случай че живеете в постройка - монумент на културата, няма да ви гонят да я оправяте, НО ще ви отворят двора за свободен достъп и " туристически турове ". 

На казаното от бъдещия зам.-кмет на София ще отговоря с откъс от настоящата Конституция на Република България - чл.17, алинея 3: " Частната благосъстоятелност е неприкосновена. " Толкова. 

Защо в предизборната акция Терзиев и екипа му не споделиха тези свои свежи " хрумвания " на софиянци? Така че ще плащаме, уважаеми съграждани, аз персонално съм подготвен да дам безвъзмездни „ частни “ уроци по правна просветеност на тези хора, окуражени да ръководят освен града ни, само че и жилищата ни от тяхно име и за наша сметка.

p.s. 

И с цел да не си помислите, че се заяждам и преиначавам - предлагам определени цитати от изявленията на арх. Георгиев по Българска национална телевизия: 

Водещ: По отношение на втория автомобил в едно семейство, вие ли сте стартирал концепцията, че за него би трябвало да се заплаща по-висок налог?

 Л.Г.: - Да, аз сигурно съм на мнение, че притежаването на автомобил и то повече от един автомобил в градска среда би трябвало да е разкош. Пространството е лимитирано, то коства пари. 

Водещ: Не може всички на тротинетки да се качим, господин Георгиев! 

Л.Г.: Една кола на семейство не ви стига ли? Като че ли няма градски превоз?! Аз се придвижвам с колело и с градски превоз и не пребивавам в центъра.

" Тази концепция, че аз съм си купил апартамент и имам право на всичко не е реалистична ".

" Не може да се мисли, че с покупката на парцела, човек е платил и за улицата,  канала, дървото, парка и детската градина “.
  " Собствениците на такива здания не би трябвало да бъдат гонени, а да върнат парите по различен метод – да вземем за пример потребление на дворовете или туристически турове. "  

p.p.s. Ето за лукс и фундаменталния откъс: 

  " Това е най-пазарната логичност - да може да оперираме с ресурса, с който разполага София изобщо. "  

Коментар на създателя: София и общината " изобщо " не разполагат с жилищата на хората, били те и празни, неотдадени чартърен. С тях разполагат притежателите им. И никой различен - най-малко съгласно настоящата Конституция.



 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР