Една история от улиците на Русе разбуни социалните мрежи Става

...
Една история от улиците на Русе разбуни социалните мрежи Става
Коментари Харесай

Що за човек си щом с лекота прегазваш животно в центъра на Русе?!

Една история от улиците на Русе разбуни обществените мрежи

Става въпрос за пост на един младеж, станал несъзнателен очевидец на брутална свирепост към малко коте в центъра на града.

Ето и целия роман на момчето, който публикуваме без редакторска интервенция:

"Тази вечер (27.01) към 19:25 се бях запътил към у дома, когато се оказах изправен пред панорама, която от необяснима мина в трагична и назад. Докато карах по улица "Църковна Независимост " зад Съдебната Палата, видях нещо черно да подскача по пътното платно. Първоначално допуснах, че може да е найлонова торбичка духната от вятъра, само че, когато се приближих, открих, че това в действителност беше котенце - явно блъснато от кола директно преди да се появя. Горкото създание се гърчеше и мяташе във въздуха от вероятно неописуема мъка. Моментално отбих и паркирах колата с концепцията да го закарам до най-близката ветеринарна клиника. Бях на половин метър от него, когато идната кола без капка съмнение го прегази още един път - този път съдбовно. Може би две минути стоях по средата на платното, пробвайки се да проумея какво се бе случило преди малко пред очите ми. Опитах да алармирам на втората кола за случилото се като че ли на вятъра се надявах на някакво рационално пояснение въпреки и да знаех тъкмо какво се бе случило. Две коли, корекция, двама представители на човешкия тип, с цел да не виним транспортното средство, поредно прегазиха това почтено създание и, осъзнавайки постъпката си, просто си продължиха по пътя (не дай си Боже да изтърван новия епизод на "Фермата " или аналогична деградираща мозъка помия).

Случва се животно да изскочи на пътя и да няма време за реакция. Макар и скоростта, с която се допуска, че би трябвало да кара човек по мрачно в тясна уличка в центъра на Русе да не подготвя за сходни произшествия, случва се. Длъжни сме да го оставим като опция при липса на доказателства сочещи иначе. Но въпросът ми към Вас е следният. Редно ли е при такава обстановка да продължим вечерта си все едно нищо не се е случило и да оставим безпомощно животно да се гърчи на пътя като боклук или по-скоро бихте споделили, че един естествен, считащ себе си за честен човек би изпитал най-малко капка виновност и състрадание?

Ако разполагате с камери наоколо, които евентуално биха обхващали долупосочения адрес или региона към него, Ви апелирам да прегледате интервала към 19:25 и, в случай че решите, можете да публикувате фотоси / клипчета като коментар на този пост. А могат и драгите съграждани сами да поемат отговорност/вина за случилото се, в случай че четат това.

Всячески се пробвам да имам вяра, че множеството хора са положителни, само че действителността всекидневно се пробва да ме убеди в противното. Избягвам да върша сходни изявления, само че някои неща не могат да се оправят в случай че бъдат непрекъснато подценявани. "

Симеон Стефанов, фейсбук група Русе
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР