Една е със седалище в село Ветрино, друга - в

...
Една е със седалище в село Ветрино, друга - в
Коментари Харесай

5 нови партии се пръкнаха в правния мир за 3 месеца – повечето регионални

Една е със седалище в село Ветрино, друга - в Септември, а трета - в Перник

Пет нови партии са се появили в правния мир за последните три месеца. Това демонстрира информация в регистъра на политическите партии на уеб страницата на Софийския градски съд (СГС).

Както „ Флагман “ заяви, най-новата групировка е „ Единение “ на някогашните депутати от „ Продължаваме промяната “ Иван Христанов и Иван Манев. Тя е получила „ лиценз “ на 13 септември. Това бе и последният период за регистрация на партиите за присъединяване в локалните избори., само че получи отвод от Централната изборна комисия поради нередности с подписките. От партията подадоха тъжба в съда, само че се оказа, че не са спазили периода и тя бе дефинитивно отхвърлена.

Няколко районни обединения са получили регистрация в Софийски градски съд през последните месеци . Най-популярната от тях е „ Спаси София “ на столичния общински консултант Борис Бонев. Преди това той имаше съдружие със същото име. Партията „ Спаси София “ съумя да се записва за локалните избори. Тя се чака да взе участие единствено в столицата в коалиция с „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “.

През юли Софийски градски съд е записал още две партии . Едната се споделя „ Развитие за Септември и района “ (РСР), а втората - „ Величие “.

Председател на РСР е Радослав Иванов Лютаков. Сред задачите на партията са развиване на децентрализацията, правилото на субсидиарността в България, самостоятелно и дейно локално самоуправление. Седалището на партията, разбираемо, е град Септември. РСР също се е записала за локалните избори на 29 октомври.

Партия „ Величие “ пък е със седалище в село Ветрино , Варненско. Неин ръководител е Албена Георгиева Петкова. Според обява в „ Капитал “ от юли т.г. действителният водач на партията е предприемачът Ивелин Михайлов. Той е изпълнителен шеф на увеселителния атракцион „ Исторически парк “ в село Неофит Рилски – прилежащо на Ветрино. Михайлов е свързван с проруски начинания.

Партия „ Величие “ също се е записала като участник на локалните избори. Очаква се обаче тя да има единствено районно присъединяване, най-много в селото, където е нейното седалище, което е и общински център.

През август се е пръкнала още една районна партия - Софийски градски съд е записал „ Движение за разцвет на Перник “ със седалище в този град . Тя се управлява публично от две дами Анжела Иванова Йосифова и Сирма Руменова Томова. Реално обаче това се обрисува да е партия на сегашния кмет на Перник Станислав Владимиров . Последният се кандидатира и завоюва предходните кметски избори като представител на Българска социалистическа партия. След това обаче той трайно утежни връзките си с водача на соцпартията Корнелия Нинова. Затова и се стигна до разумна развръзка – през февруари т.г. той и още към 50 души от пернишната организация напуснаха Българска социалистическа партия. Това евентуално е и ядрото на новата партия „ за разцвет на Перник “, която също се записва за присъединяване в локалните избори. Самият Станислав Владимиров призна преди месец, че ще бъде повдигнат още веднъж за кмет точно през тази групировка, която, естествено, ще има и листа от претенденти за общински съветници.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР