Една-две чаши червено вино, преди да запалите цигара, могат да

...
Една-две чаши червено вино, преди да запалите цигара, могат да
Коментари Харесай

Пиенето на червено вино преди пушене намалява щетите

Една-две чаши алено вино, преди да запалите цигара, могат да противодействат на някои от краткосрочните негативни резултати от тютюнопушенето върху кръвоносните съдове, се споделя в изследване.

Целта на нашето изследване беше да се изследват острите съдови резултати от потреблението на алено вино преди пушене при здрави човеци, изясни водещият откривател Виктория Шварц от Университета на Саарланд, Хомбург. - Открихме доказателства, че предварителната консумация на алено вино предотвратява по-голямата част от съдовите пострадвания, породени от тютюнопушенето, означи Шварц.

Пиенето на алено вино се смята за отбрана против сърдечно-съдови болести. Цигареният пушек предизвиква остро увреждане на ендотела, съдово и редовно инфектиране и клетъчно стареене. Червеното вино подтиква образуването на ендотелиум - подвластни релаксиращи фактори като азотен оксид, които усъвършенстват ендотелната функционалност в коронарните артерии, евентуално заради високата централизация на фенол в аленото вино.

 Пиенето на алено вино преди пушене понижава вредите

Изследването прави изследване върху резултатите от тютюнопушенето върху разнообразни биохимични процеси в кръвта и съдовете на 20 здрави непушачи, които непринудено са изпушили три цигари. Половината от участниците са пили алено вино един час преди пушене, в количество, изчислено до 0.75% наличие на алкохол в кръвта. Кръв и урина се събират преди и след пиянство и пушене и не престават до 18 часа след пушенето.

Известно е, че пушенето предизвиква обособяване на микрочастици в кръвта. Тези частици идват от ендотелни кафези, тромбоцити и моноцити и демонстрират, че клетките в кръвоносните съдове са повредени.

Изследователите разкрили, че при участници, които са консумирали алено вино преди пушене, тези клетъчни промени не са настъпили.

Тъй като изследването е лимитирано до млади, здрави непушачи, не е ясно дали тези констатации се отнасят за възрастни хора, заболели или хронични пушачи, се споделя в изследването.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР