Една четвърт от работещите в системата на средното образоване са

...
Една четвърт от работещите в системата на средното образоване са
Коментари Харесай

КТПодкрепа иска увеличение на заплатите на педагогическите специалисти

Една четвърт от работещите в системата на междинното образоване са с увеличени работни заплати, демонстрират резултати от изследване на Синдикат "Образование " към КТ "Подкрепа "

В писмо до министъра на образованието Николай Денков от профсъюза упорстват МОН неотложно да усили заплатите по този начин, както е контрактувано в края на март, съобщи

В анекс към Колективния трудов контракт е контрактувано 12,3% приблизително нарастване на работните заплати на педагогическите експерти.

Пред "Хоризонт " ръководителят на синдиката Юлиян Петров разяснява:

"Нямам и подозрение, че това ще се случи, само че бихме желали то да бъде в точния момент, тъй като инфлацията не чака и в действителност така и така учителската заплата се обезцени в последните няколко месеца ".

От синдиката показват още, че ще предложат на държавното управление 10% нарастване на работните заплати на учители и чиновници при актуализация на държавния бюджет за тази година, поради високата инфлация:

"Очакваме едно последващо и предлагаме едно последващо нарастване с актуализацията на Държавния бюджет от 10 %. На този стадий то звучи заслужено ", сподели Юлиян Петров- ръководител на профсъюз "Образование " към КТ "Подкрепа ".

От профсъюза са безапелационни, че нарастването ще се отстоява с всички вероятни законови средства, в това число протестни и протестни дейности.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР