Една четвърт от българите и румънците във Великобритания са самоосигуряващи

...
Една четвърт от българите и румънците във Великобритания са самоосигуряващи
Коментари Харесай

Какво работят и колко печелят българите във Великобритания

Една четвърт от българите и румънците във Англия са самоосигуряващи се, като над 40% от тях са заети в строителството, хотелиерството и ресторантьорството. Това демонстрират данните от последния отчет за емигрантите на Националния статистически офис в Обединеното кралство.

Любопитното е, че доста по-голям % от балканците на Острова са самоосигуряващи се в съпоставяне със междинния британец. Данните сочат 25 на 100 при българите и румънците и 14% при локалното население.

Не е дребен и процентът на нашенците, които са ангажирани във един от най-добре развитите браншове във Англия - този на финансовите услуги.

" Около 18% от българите работят във банковия и финансовия бранш ", показват в своя обява от Guardian на база на статистическите калкулации.

" Концентрацията в нискоквалифицираните работни места (бел.ред. - на българи и румънци) се отразява на междинните равнища на заплатите ", показват от медията.

Според националната статистика нашенците печелят по приблизително 8,33 паунда на час при приблизително 11,30 паунда на час за британците.

В отчетът се показва още, че броят на румънците и българите напуснали Обединеното кралство се е нараснал с близо 80% от 230 хиляди през 2014 година до 413 хиляди през предходната.

Също подобен % от жителите на двете страни, останали на Острова и в работоспособна възраст, са наети, а безработните са 11 500 души. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР