Една британка е идентифицирана повече от 30 години след убийството

...
Една британка е идентифицирана повече от 30 години след убийството
Коментари Харесай

Жената от Обединеното кралство Рита Робъртс е идентифицирана 31 години след убийството в Белгия

Една британка е разпозната повече от 30 години след убийството й в Белгия, след стартирането на знакова полицейска акция.

Семейството на Рита Робъртс е забелязало нейната отличителна татуировка в репортаж на BBC, съгласно полицейската организация Интерпол.

Последният контакт, който 31-годишната е имала със фамилията си, е бил посредством пощенска картичка през май 1992 година Тялото й е открито идващия месец.

Семейството й сподели, че новината е " шокираща и сърцераздирателна ".

" Нашата буйна, любяща и свободолюбива сестра беше грубо отведена ", споделиха те в изказване, споделиха от Интерпол. „ Въпреки че новините бяха сложни за обработка, ние сме извънредно признателни, че разкрихме какво се е случило с Рита. “

Красив човек

Г-жа Робъртс беше една от 22-те убити дами, които полицията в Европа се опитваше да разпознава посредством акция, стартирана по-рано тази година, така наречен Операция Идентифицирай ме.

Кампанията означи първия път, когато Интерпол оповести обществено лист с по този начин наречените черни бележки, търсещи информация за неидентифицирани тела. Такива вести нормално се популяризират единствено вътрешно измежду мрежата от полицейски сили на Интерпол по целия свят.

Повечето от жертвите са били на възраст сред 15 и 30 години. Пълният лист – разполагаем на уеб страницата на Интерпол - включва детайлности за дамите, фотоси на вероятни идентифициращи детайли и, в някои случаи, нови лицеви реконструкции и информация за случаите.

Полицията търси имената на 22 убити дами

Г-жа Робъртс е пътувала от вкъщи си в Кардиф до белгийския град Антверпен през февруари 1992 година Тялото й е открито да лежи против решетка в река четири месеца по-късно, откакто е била грубо убита.

Семейството й сподели, че тя е „ хубав човек, който обожава да пътува “ и обича фамилията си, добавяйки: „ Тя имаше способността да освети стая и където и да е тя отиде, тя беше животът и душата на купона. Надяваме се, че където и да е в този момент, тя е в мир. "

Ръководителят на полицейските служби на Интерпол Стивън Кавана сподели, че член на фамилията я е разпознал, откакто е забелязал татуировката й - черно цвете със зелени листа и " R'Nick ", написано изпод - в публикация на BBC News, оповестена през май тази година.

" Член от фамилията на Рита [видя] апела Identify Me посредством BBC и ненадейно осъзна, че може да има опция загубен член на фамилията им фактически да е потърпевш, " сподели той. < /p>

След като разпознаха татуировката, фамилията се срещна със следователи в Белгия и публично я идентифицираха.

„ Тук има извънредно несъгласие – горди сме, че успяхме да работим със страните-членки, горди сме, че успяхме да идентифицираме тази бедна жена Рита, само че също по този начин сме опустошени за фамилията тъй като са изгубили обичан човек при брутални условия “, сподели господин Кавана.

Белгийските управляващи в този момент приканват обществеността да даде всяка информация, с която разполага по отношение на госпожа Робъртс или събитията към нейната гибел.

Завършете

От стартирането на интервенция " Идентифицирай ме " през май полицията споделя, че е получила към 1250 сигнала, свързани с 22-те дами, чиито тела са открити в Холандия, Белгия и Германия.

Информацията включва вероятни имена на жертви и евентуални следи за облеклата и бижутата, които дамите са носили.

Г-н Кавана сподели, че полицията към момента преследваха следи по останалите 21 случая и се надяваха, че идентифицирането на госпожа Робъртс е „ единствено началото “.

Кампанията беше инициирана от холандската полиция, която се мъчеха да разпознават жена, чието тяло беше намерено в кошче за отпадък, плаващо в река в покрайнините на Амстердам, през 1999 година

Други случаи включват тяло на жена открита увита в килим и вързана с шнур във ветроходен клуб в Германия през 2002 година

" Всяка от тези дами беше самостоятелна, със фамилии, с другари, с сътрудници, с упоритости. И всички те са потърпевши при брутални условия “, сподели господин Кавана.

„ Ние като световни правоприлагащи органи в този момент имаме опция да се опитаме да ги идентифицираме... и приключете. "

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР