Eдмонд Назарян (55 кг) се бори снощи за европейско злато

...
Eдмонд Назарян (55 кг) се бори снощи за европейско злато
Коментари Харесай

Едмонд Назарян на еврофинал в дебюта при мъжете

Eдмонд Назарян (55 кг) се бори нощес за европейско злато в дебюта си при мъжете. В неолимпийската категория 18-годишният гений, повторен европейски първенец за юноши, излезе на тепиха в Остия край Рим против руснака Виталий Кабалоев, европейски първенец при мъжете от 2019 година
Синът на двукратния олимпийски първенец Армен Назарян, който е треньор на националния ни тим в класическия жанр, обаче към този момент направи чудото с достигането си до мача за купата. На 1/2-финал Еди тушира международния и европейски първенец за 2018 година Елданиз Азизли (Азер), откакто до втората минута изоставаше с 0:5 т., само че 2 минути преди края съумя да му изравни, а 32 секунди преди гонга отвърна опитния герой и залепи плещите му на тепиха.
На старта единствено за 51 секунди Еди отвя Сноре Лунд (Норв) с механически туш (8:0), а по-късно прегази и италианеца Джовани Френи, също с механически туш (14:2), единствено за 1,37 мин.
Носителят на 3 бронзови медала Айк Мнацаканян претърпя проваляне в дебюта си в кат. до 77 кг от азера Санан Сюлейманов с 3:5. Съперникът му обаче стигна финала и го изтегли в репешажите, където натурализираният арменец нощес още веднъж се бори за бронз против Карпет Чалян (Арм), сребърен медалист от Европейските игри в Минск 2019. В репешажите Айк победи подред Матео Мафецоли (Ит) с 5:1 и Георгиос Преволаракис (Гър) с 4:1.
Радослав Георгиев (130) отстъпи пред бронзовия медалист от Европейските игри 2019 Микола Кучми (Укр) с 0:6, който след това надигра с 5:1 и най-титулувания герой в категорията Реза Каялп (Тур), 9-кратен европейски първенец, само че на полуфинал падна с 1:2 от Алин Алексус Чиурариу (Рум) и не можа да изтегли нашия в репешажите.
Даниел Александров (82 кг) надигра на старта Микаел Вагнер (Ав) след 3:3, на 1/8-финала се оправи (5:1) с Ласло Сабо (Унг), а на 1/4-финал надделя с 2:1 Станислау Шафаренка (Блрс). На полуфинала нощес дупничанинът срещна Ханес Вагнер (Гер).
Другият дупничанин - Кирил Милов (97 кг), международен и европейски вицешампион от 2018 година, победи на старта с механически туш (9:0) Дамян декор Юб (Швейц), само че на 1/4-финал загуби със същия резултат от олимпийския, 3-кратен международен и 5-кратен европейски първенец Артур Алексанян (Арм), който евентуално ще го изтегли в репешажите. През януари националите ни бяха на лагер с арменците в Ереван.
Дейвид Димитров (67) отстъпи с 2:4 против Назир Абдулаев (Рус) и също чака противникът му да стигне финала, с цел да го изтегли в репешажите.
Египтянинът с български паспорт Тарек Абделслам (87 кг), еврошампион от 2017 година, надделя Петер Новак (Чех) с 3:1 и Емил Сандал (Шв) с 3:0, само че на четвъртфиналите загуби с 3:4 от Ислам Абасов (Азерб), европейски вицешампион от 2019 година, който обаче падна с 1:6 на полуфинала от Виктор Лоринч (Унг).
Августин Спасов (60) загуби на старта с механически туш (1:9) от Геворг Гарибян (Арм).
Стоян Кубатов (72) падна с 1:6 от Улву Ганизаде (Азерб), европейски първенец от 2018 година
Никълъс Сулев (63) загуби с механически туш (0:9) от Рахман Бълъджъ (Тур) с 0:9.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР