Единството на европейския съюз по отношение на санкциите срещу Русия

...
Единството на европейския съюз по отношение на санкциите срещу Русия
Коментари Харесай

Ройтерс: Единството на ЕС за санкциите срещу Русия се разклаща

Единството на европейския съюз във връзка с глобите против Русия стартира да се колебае , защото паниките по отношение на въздействието върху европейската стопанска система отслабват решимостта да бъде осъдена Москва за войната в Украйна, проучва организация Ройтерс.

Лидерите на Европейски Съюз се споразумяха в четвъртък за, само че договарянията бяха остри, като Полша и балтийските страни, прилежащи на Русия, водеха акция за по-строги ограничения , до момента в който страни намиращи се по-на запад, като Германия, бяха по-колебливи.

Някои, като Белгия и Гърция, както и Унгария , която към момента разчита в огромна степен на вноса на съветска сила, се отхвърлиха от по-нататъшни огромни ограничения, споделиха дипломати от Европейски Съюз пред Ройтерс.

" Става все по-трудно да се наложат наказания, които да обиден задоволително мощно Русия, без несъразмерни съпътстващи вреди за Европейски Съюз ", сподели представител на белгийското държавно управление преди договорката на срещата на върха на водачите на Европейски Съюз.

След като Русия нахлу в Украйна през февруари, поставяйки началото на най-големия спор в Европа след Втората международна война, Европейският съюз сподели обединен фронт и отговори с бързи стъпки против Русия , извънредно за 27-членния блок, където противоположните гласове постоянно трансформират дебатите в маратонски срещи.

Вече бяха наложени наказания на редица компании и съветски физически лица, до момента в който полетите на съветски самолети бяха неразрешени и бизнесът с няколко съветски банки беше неразрешен.

Но намирането на общ език в този момент стана по-трудно .

След диалозите тази седмица литовският външен министър Габриелиус Ландсбергис разказа последната договорка за наказания като " пропусната опция ", като сподели, че е разочароващо, че страните от Европейски Съюз прекарват повече време в разискване на изключения, в сравнение с по-строги стъпки.

Последните ограничения бяха ориентирани към субекти, свързани с съветската войска, производството на дронове и замразиха активи на две съветски банки, наред с други ограничавания.

Но напрежението се усещаше по време на диалозите. Литва и други се опълчиха на дейностите за обезпечаване на изключения, с цел да бъдат освободени съветски олигарси, занимаващи се с експорт на селскостопанска продукция и торове , макар че този спор в последна сметка беше решен, споделиха източници.

Полша и балтийските страни , които са по-близо до фронтовата линия, разпространиха през последните седмици предложение за по-мащабни наказания , в това число за съветския газ и нуклеарната промишленост, и се опълчват на изключения, като да вземем за пример за продажбите на съветска стомана и диаманти.

Някои страни от тази група желаят " Газпромбанк ", през която минават енергийните заплащания към Русия, да бъде сложена под наказания, сподели източник, осведомен с въпроса. Според него, че доста страни не са склонни за такива наказания, само че добави, че тези въпроси ще бъдат разисквани през 2023 година

За някои европейски политици, като тези от Полша, която е изправена пред война на прага си, съмнението на други страни да поддържат по-строги стъпки се оказа разочароващо.

" Ние ще желаяме Германия да промени политиката си. Не е почтено Германия да разчита на Полша да я отбрани от опасността от война ", сподели Радослав Сикорски, някогашен външен министър на Полша и в този момент член на Европейския парламент. " Само тъй като си по-богат и по-голям, не значи, че постоянно си прав. "

Русия твърди, че глобите са подействали като бумеранг против Запада, повишавайки инфлацията, защото цените на силата внезапно се покачиха. Москва в същото време твърди, че личната й стопанска система е устойчива.
 Санкции: Към Русия не са прекъсвали доставките на софтуерно съоръжение и чипове
Санкции: Към Русия не са прекъсвали доставките на софтуерно съоръжение и чипове

Бизнесмени заобикалят наложените от Съединени американски щати и Европейски Съюз забрани

Освен това съществуващите ограничения на Европейски Съюз не постоянно са устойчиви., само че той се продава така и така под това равнище, тъй че приходите към момента текат към Москва.

Таванът беше разгласен като в допълнение наказване за Русия, само че някои публични лица споделят, че главното влияние е да се смекчат личните ограничавания на блока върху търговията с нефт, защото, при изискване че цената остане под тавана, европейските застрахователи могат да поемат съветските доставки.

Таванът за съветския нефт, предопределен да приведе целия Европейски Съюз в сходство със Съединените щати, беше поправен в символ на поклон към Гърция и Кипър, които имат огромни флотилии от танкери , са декларирали източници, осведомени с въпроса.

Европейски дипломати и публични лица, говорейки по време на диалозите тази седмица, споделиха пред Ройтерс, че блокът се приближава до границата на опциите си .

" Сега сме деликатни със глобите, с цел да не стигнем толкоз надалеч, че да навредим тотално на европейската стопанска система ", сподели Едита Хърда, дипломат в Европейския съюз на Чешката република, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз.

" Ако предприемем избрани стъпки против Русия, това може да коства оцеляването на някои политически водачи. Трябва да дадем време на страните да се приспособят. Нуждаем се от просперираща Европа, с цел да помогнем на Украйна ", сподели Хърда, който ръководи срещите на страните от Европейски Съюз, в това число тези, които дефинират формата на най-новите наказания.

Унгарският министър председател Виктор Орбан , употребявайки плакати, показващи такива наказателни ограничения като бомби, унищожаващи стопанската система на Унгария.

Други са по-дискретни, до момента в който някои гледат тайничко на бъдещите връзки с Русия след края на войната.

Германският канцлер Олаф Шолц сподели този месец, че Европейски Съюз ще " затегне глобите против Русия, до момента в който Путин продължава войната си ".

Той също по този начин сподели, че връзките в този момент " се понижават, понижават, понижават ", само че би трябвало още веднъж да има опция за икономическо съдействие с " една Русия, която поставя завършек на войната ".
 Санкции: Кремъл изнася повече петрол, а получава по-малко долари
Санкции: Кремъл изнася повече петрол, а получава по-малко долари

Тревожна наклонност - съветският петрол се търгува под $60 за барел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР