Единството е най-важният сигнал, който трябва да изпратим от тук

...
Единството е най-важният сигнал, който трябва да изпратим от тук
Коментари Харесай

Социалистите на историческата поляна дадоха знак за единство


Единството е най-важният сигнал, който би трябвало да изпратим от тук през днешния ден. Това е посланието, което десетките хиляди социалисти, изпълнили поляната под връх Бузлуджа, изпратиха към българите и към своята партия.

Единството е основно през днешния ден за нас. Това е най-важният сигнал, който би трябвало да изпратим отсам. Трябва да покажем, че Българска социалистическа партия е единна и целеустремена, че към този момент сме си научили урока, знаем си задачата и сме подготвени. Основната ни задача е да притеглим към себе си бъдещето, младежите, разяснява Станислав Стоенчев, преподавател от Сопот и член на ИБ на Българска социалистическа партия.

По думите му левицата ще сътвори условия, които да подсигуряват сполучливата реализация на младото потомство след довеждане докрай на висшето им обучение.

Увеличаване на държавното финансиране за обучение и просвета на най-малко 5% от Брутният вътрешен продукт, усъвършенстване на материалните условия във всички учебни заведения и детски градини, безвъзмездни детски ясли, еднократна помощ при раждане на първо дете, увеличение на размера на майчинството през втората година и безвъзмездни учебници за всички деца - това са единствено част от целите на Българска социалистическа партия, които уточни социалистът.

Нашата идея не е просто смяна, тя е по-добра България, уверен е Александър Кобаков, акушер-гинеколог в болница “Света София “.

Днес съм застанал тук, дружно с всички, които сте на Бузлуджа, с цел да кажа, че желая смяна. Да кажа, че желая почтени заплати за моите учители, тъй като Българската социалистическа партия и всички наши съдружни сътрудници желаеме тъкмо това. Днес желая да поздравя всички български лекари и най-много тези, които се престрашиха да се борят за живота на всеки един българин в пандемията. Благодаря ви, че бяхте на първа, втора, на всички линии, обърна се към множеството Александър Кабаков. Отсцената той съобщи още, че по-високи приходи заслужават служителите на реда, които бранят публичния ред, както и военнослужещите, които занапред постъпват в армията.

Александър Кобаков напомни за какво през днешния ден всички тези хора са се събрали на Бузлуджа: „ Ние желаеме смяна в опазването на здравето и то на първо място в опазването на здравето на нашите деца. България – страна част от Европейски Съюз е единствената, която няма национална съвременна обединена болница, която да посрещне потребностите на всяко едно дете, която да образова младите фрагменти. Това би трябвало да се построи в нашата страна, тъй като ние и децата ни го заслужаваме – съвременно, транспарантно и без корупция.

Българска социалистическа партия е поръчител за почтени живот на възрастните хора – това бе посланието на Аня Динева, музикален възпитател, част от управлението на Обединението на жените-социалисти в Ямбол. Тя също бе на сцената и приказва пред множеството.

„ Изправям се пред вас като пенсионер към този момент 7 години, с цел да заявя от името на всички хора в третата възраст, че ние имаме вяра, че пристигна времето за достойния ни живот. Вярваме, че Българска социалистическа партия е поръчител за това. Няма по какъв начин да приемем големите разлики в пенсиите ни за почтено положен труд през годините. Българска социалистическа партия ще преизчисли всички пенсии по отношение на междинния застрахователен приход от 2018 година Това визира 1 милион и 300 хиляди души от нас. Това е грижа за нас “, безапелационна бе Аня Динева,

По думите й една трета от парите на пенсионерите отиват за медикаменти. „ Имате ли избор? Да! Изборът е Българска социалистическа партия! Тя ще понижи Данък добавена стойност върху медикаментите от 20% на 9%. Защото това е грижата за мен, за теб, за всички нас “, сподели още тя.

„ Кой през годините намерения за политика към възрастните хора? Никой! Изредиха се три държавни управления на Борисов и ГЕРБ. И какво се случи? Хвърляха ни примамки понякога, с които ни унижаваха като хора “, напомни Аня Динева като добави, че Българска социалистическа партия от години създава Закон за възрастните хора.

Важна ни е вашата сила, с цел да можем да си върнем България, обърна се към хората на поляната кметът на Самоков Владимир Георгиев.

„ Като кмет на Българска социалистическа партия съм извънредно горделив, че съм правоприемник и почитател на тези, които малко след основаването на Българска социалистическа партия, през 1910 година, завоюваха изборите в Самоков и оповестиха първата Самоковска комуна. След това се направиха доста комуни в доста градове и общини. Защо тогава нашите предшественици победиха? Защото живяха под гнет, под терор, в боязън. Така, както ние се усещаме през тези 10 години ръководство на ГЕРБ “, безапелационен бе той.

Георгиев прикани на 11 юли всички да излязат и да гласоподават: „ Защото концепциите на Българска социалистическа партия са за гратис обучение и опазване на здравето. За това нашите родители да се усещат по-достойно. За това и кметовете от дребните обитаеми да могат да се избират от хората. Да има децентрализация, с цел да може локалните общности да се усещат по-свободни. Да поддържат връзка и да градят дружно своето бъдеще. Призовавам ви, говорите между тях, направете тази извънредно значима стъпка. Важна ни е вашата сила, с цел да можем да си върнем България “, приключи кметът на Самоков.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР