Единственото известно досега за проектокабинета Денков е името на неговия

...
Единственото известно досега за проектокабинета Денков е името на неговия
Коментари Харесай

Петков проговори ще правят ли правителство на малцинството

Единственото известно до момента за проектокабинета " Денков " е името на неговия титуляр Николай Денков. Ако претендентът на " Продължаваме промяната " не получи обаче задоволително поддръжка, състав на министерски съвет няма да бъде предлаган. Това стана ясно от изявление за бТВ на някогашния министър председател и съпредседател на Политическа партия Кирил Петков.

Много рискова и неприятна обстановка е да си в държавно управление на малцинството, установи Петков и се оплака, че към този момент има опит в такава.
-->
" Много е неприятно да нямаш поддръжка и всеки ден да има риск, неустойчивост, само че отново успяваш да направиш някакви неща, в случай че си държиш на правилата и не правиш безпринципни ангажименти, от които може да си горделив. Последната седмица преди да бъдем свалени всички деца с диабет получиха датчик, с който да си мерят захарта. Това са 4100 фамилии, на които сме трансформирали живота. Този вид образци ми дава вярата, че ние би трябвало да вършим всичко, което се желае от нас, по най-хубавия метод, да бъдем оптимално откровени с това, което вършим ", сподели още някогашният министър председател.

Що се отнася до вероятния кабинет на Политическа партия " това, което се опитахме да създадем като визия и политика, е да кажем: " Трябва да намерим специалистите, които са най-хубави във всяка от тези области, само че в случай че може целта да са политически лица ", изясни Кирил Петков.

„ Г-н Божанов (Божидар Божанов - бел.ред.) е съвършен образец, аз персонално не познавам никой по-добър в електронното ръководство от него и по едно и също време с това е ясна политическа фигура на „ Демократична България “. Това за мен е съвършената композиция – политическа ангажираност, с цел да не можеш да кажеш: „ Аз съм специалист и заставам встрани “ или някакви политически сили да се крият зад теб “, добави Петков.

„ Аз персонално не познавам по-добър финансист, който да има опит в ръководството на финансите на страната от Асен Василев. Ако ме питат би трябвало ли Асен да е министър на финансите, аз бих споделил: “100% да “, акцентира съпредседателят на Политическа партия.

Той добави, че когато партията е дала доверие на акад. Денков, то този човек трябва да подбере своя тим.

„ Този човек има най-вече изявления, които са в неговата сфера. Той съумя да вземе невероятни контракти за България от интернационалните компании. Този човек има целия потенциал да лидира. Последното нещо, което е той, е да бъде някой дисциплиниран човек на някакви политически водачи “, сподели Петков.

" Решихме, че без значение какъв е шансът този кабинет да мине или не, сме задължени да покажем, че във всяка обстановка вършим оптималното, което зависи от нас. Спираме да играем на доктрина на вероятностите. Дори това, че акад. Денков още в първия ден съумя да събере всички на масата, с изключение на „ Възраждане “, беше някакъв тип победа за всички в този парламент, тъй като може би такава среща е закъсняла с 60 дни ", добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР