Eдинственият син на Десислава Радева е приключил с живота зад

...
Eдинственият син на Десислава Радева е приключил с живота зад
Коментари Харесай

САМО В ПИК И РЕТРО: Ген. Деси прибра сина си от Америка 

Eдинственият наследник на Десислава Радева е завършил с живота зад граница. Страхил Свиленски, чийто татко е депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски и пръв брачен партньор на президентшата, към този момент не участва в листата с треньори на женския волейболен отбор на университета „ Маунт Мърси “ в щата Айова в Америка.

Страхил бе вписан като подобен малко след дипломирането си в същия ВУЗ. Той приключи бакалавър „ Човешки запаси “ в Щатите, само че от самото начало на образованието си там играеше и в мъжкия волейболен тим и бе един от най-изявените спортисти на образователното заведение. Наследникът на първата дама даже бе почетен с премия на „ Спортист на годината “. Като асистент-треньор заплатата му възлизаше на 56 хиляди лв. годишно, само че през 2022 година той към този момент не заема тази служба. Проверка с интернет портал за адресни регистрации в Щатите демонстрира, че Страхил не се води на адрес в Америка. Още до момента в който бе студент, пред вестника на университета той показа, че бъдещите му проекти не са свързани със Съединени американски щати, въпреки животът там да му харесал. Тогава той призна, че избира да се върне в Европа, и загатна, че обмисля да учи магистратура във ВУЗ на Стария континент. Освен това Свиленски-младши показа, че не му се желало да се отхвърля от спорта и му се щяло да поиграе още, само че в европейски волейболен отбор. Към момента обаче той не е допълнил в професионалната си биография дали фантазията му се е осъществила, или е решил да си почине и е незает.
свързани новини173143на 11.10.2020
С майка си Десислава Страхил не е бил засичан обществено нито един път. Въпреки това по време на образованието му двамата се срещаха през ваканциите му в България и даже пътешестваха дружно по концерти на рок групи из Европа, показа наскоро Радева. Първата дама върви и няколко пъти до Съединени американски щати, а последната ѝ аудиенция бе през 2020 година, когато за известно време беше блокирана в Америка поради експлоадирането на вълна от ковид и анулираните полети. Тогава тя бе отишла без мъжа си Румен Радев, с цел да участва на дипломирането на сина си.

Университетът „ Маунт Мърси “, който Страхил приключи, е под номер 40 в районните университети на централно-западната част на страната. Води се над междинното равнище и е прочут като католически ВУЗ. Таксите през последната година са били от порядъка на $33 930, като към тях се прибавят 9915 $ за квартира и храна. Администрацията се хвали, че завършващите студенти започвали работа с начална заплата от 3566 $ месечно. Преди да замине да учи там, синът на Радева приключил Испанската гимназия в София. Започнал да играе волейбол в осми клас и е бил част от екипа на „ Левски “. След развода на родителите му е бил отглеждан главно от Десислава и нейната майка Желяза и е живял дружно с тях. Ген. Деси го назовава на галено „ Съни “ и преди да стане първа дама, не е пропущала да се похвали с горделивост за триумфите му в своя фейсбук профил. Сега пази безмълвие по тематиката. С татко си Георги 25-годишният Страхил също е в положителни връзки и социалистът му помагаше финансово за учението в Америка.



Синът на първата дама е волейболна звезда



Страхил с татко си Георги Свиленски
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР