Единственият пост на най-високо ниво, който Европейската народна партия (ЕНП)

...
Единственият пост на най-високо ниво, който Европейската народна партия (ЕНП)
Коментари Харесай

ЕНП: Даваме всички други важни постове, но Вебер ще е премиерът на Европа

Единственият пост на най-високо равнище, който Европейската национална партия (ЕНП) счита, че й принадлежи, е на ръководител на Европейската комисия. Както в националните страни, държавното управление се назначава от първата мощ, която е спечелила изборите.

Това съобщи хърватският министър председател Андрей Планкович в испанския град Сан Себастиан, където се организира среща на управлението на най-голямата партия с представителите й в Европейския парламент. Именно с доказан мандат от нея Пленкович, който е договарящият от името на партията, и Манфред Вебер, който също в тук, отиват на следващия ден в Брюксел на договаряния с излъчените от ПЕС, АЛДЕ и “Зелените ”. Финалното решение ще вземат министър председателите на страните-членки на Европейски Съюз на съвещание на съвета на 20 и 21 юни.

“Стабилност и смяна - това са двете съществени послания на ЕНП. Ние предлагаме водачество и компромис ”, съобщи в Сан Себастиан Манфред Вебер. “Утре отпътувам за Брюксел, с цел да уточним с останалите партии в Екологичен потенциал дневния за ръководство в идващите 5 години. Не единствено конструирането на ръководството, а неговото наличие е значимо - по какъв начин ще осигурим на хората, че техните стремежи ще са в центъра на работата на политиците ”, настоя Манфред Вебер. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР