Единственият обитаем български остров Света Анастасия отваря днес, 8 май,

...
Единственият обитаем български остров Света Анастасия отваря днес, 8 май,
Коментари Харесай

Остров Света Анастасия отново ще е достъпен за посетители

Единственият населен български остров Света Анастасия отваря през днешния ден, 8 май, за най-нетърпеливите да го посетят, само че при избрани ограничения за сигурност поради пандемията с ковид. Музеят на острова ще остане затворен, като налични за гостите ще бъдат единствено откритите пространства и църквата " Успение Богородично ", съобщи БГНЕС.
На по-късен стадий, при избрани ограничавания ще отворят кафетерията и ресторанта, а пекарната ще работи на правилото на павилион, като няма да се разрешава влизането на повече от един клиент. Ресторантът ще действа единствено в откритата си част с маси на разстояние от най-малко 2,5 метра. Когато хотелът отвори, той ще работи при съблюдаване на строги хигиенични условия.
Заради обстановката с ковид, всички налични места на острова са дезинфекцирани, това ще се прави и след всеки курс на кораба. На разположение на гостите ще бъдат дезинфектанти, маски и ръкавици за еднократна приложимост, а носенето на защитни маски ще е наложително за всички в закрити пространства.
В петък корабът " Анастасия " ще отплава за първия си курс в 10:00 часа от " Магазия 1 ", като престоят на острова ще е 2 часа. За да се предотврати скупчване на хора, катамаранът ще плава с стеснен потенциал на пасажерите и с целесъобразна отдалеченост от 2 метра един от различен. Носенето на маски от пасажерите в закрити пространства ще бъде наложително.
Още: " Съединени американски щати се връщат към най-лошите времена с ковид, Русия изпревари Франция по болест "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР