Единственият български отбор по австралийски футбол София Магпайс изигра първия

...
Единственият български отбор по австралийски футбол София Магпайс изигра първия
Коментари Харесай

Отборът по австралийски футбол София Магпайс изигра първия си мач в чужбина

Единственият български тим по австралийски футбол София Магпайс изигра първия си дуел в чужбина и общо втори след извършената през април борба против коравите хървати от Загреб Хоукс в столицата. В Дания българите се изправиха против втория тим на Оденсе Лайънс - запасите на един от най-хубавите отбори в датската лига, която може да бъде окачествена като най-силната в континентална Европа.

" Свраките " изгубиха с 30:88, само че в избрани интервали от срещата се отличиха с качествени осъществявания, макар високата класа на съперника. В австралийския футбол всеки гол наброява шест точки, а също така точки се печелят и посредством така наречен бихайнди, които носят по една. Така резултатът бе завършен от 4 гола и 6 бихайнда за гостите от София против 13 гола и 9 бихайнда за " лъвовете ".

За българския отбор попаденията означиха Жулиен Фике, Богдан Млъчков и Мортен Мерхой Мьозе (два) - последният от състава на домакините, подкрепил българите заради късата им скамейка. Късата скамейка, жегата в Оденсе и някои леки разтежения на играчи на " черно-белите " доведоха и до това, че българския тим игра с човек по-малко през забележителна част от второто полувреме.

За Магпайс на терена край хиподрума в Оденсе излязоха капитанът Атанас Кирачин, Дамиен Дюпуи, Жулиен Фике, Свилен Стоянов, Георги Сребър, Георги Марков, Красимир Димитров и Богдан Млъчков, подкрепени от датска страна от Матиас Корнелиусен, Каспер Хьог и Мортен Мерхьой Мосе.

Плановете на софийския отбор до края на годината са да опитат да срещнат спортните запалянковци с футбола по австралийски правила. Клубът към този момент приготвя събития с тази цел през есента. Също по този начин постоянните тренировки на тима са отворени за всички искащи като полът, възрастта и националността нямат значение, само ентусиазмът, споделят " свраките ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР