Единственият българин в тенис елита Григор Димитров започва кампанията си

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров започва кампанията си
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Григор Димитров - Тимофей Скатов

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров стартира акцията си на “Ролан Гарос ” против 147-мия в международната класация Тимофей Скатов.

Мачът е четвърти на корт номер 13 и ще стартира след края на мача сред Сорана Кърстя и Джасмин Паолини.

Гришо дойде в Париж в чудесно въодушевление от достигнатия първи край на шампионат на АТР от над пет години насам в Женева, въпреки силите му да не стигнаха против Николас Джари.

Именно вероятно физическо безсилие от изиграните два трисетови мача в швейцарския град би било терзание за топ тенисиста ни преди този дуел със Скатов, в който е изявен любимец.
 Григор към този момент тренира в Париж, на следващия ден стартира присъединяване си на Григор към този момент тренира в Париж, на следващия ден стартира присъединяване си на " Ролан Гарос "
“Ролан Гарос ” е единственият шампионат от “Шлема ”, в който Гришо не е достигал четвъртфиналите, а най-хубавото му достижение е осминафинал от 2020 година. Миналият сезон в Париж той отстрани Маркос Гирон и Борна Чорич, а в трети кръг отстъпи на Диего Шварцман.

Този сезон на “Ролан Гарос ” Димитров удължава рекордната си за деен тенисист поредност от следващи участия в “Големия шлем ” - 49, като за последно пропусна Australian Open през 2010-а.

Скатов е построил известност на борбен играч, без значение че е в средата сред топ 100 и 200. И в трите си квалификационни мача в Париж той трябваше да преодолява сложни моменти и да избавя сетболове. Физически е противоречиво какъв брой е квалифициран, тъй като имаше потребност от здравна помощ в мачовете си от пресявките.

Скатов е роден в Казахстан, само че за малко сред 2015-а и 2018-а е представлявал Русия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР