Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Григор Димитров - Алекс де Минор

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя против Алекс де Минор в четвъртфинален дуел на шампионата от сериите АТР 500 в Ротердам.

Мачът е първи в програмата на сингъл на централния корт в нидерландската зала и ще стартира в 14:00 часа.

Както е известно, с цел да стигне до тази фаза за четвърти път в кариерата си в Ротердам, Гришо отстрани поредно Аслан Карацев с разгромното 6:1, 6:3 и международния номер 10 Хуберт Хуркач със 7:6(4), 7:6(5), постигайки 31-ва победа над противник от първите десетима в ранглистата.

Димитров има 10 победи на четвъртфинали в зала от 19 участия, като особено в Ротердам е реализирал триумф два пъти - през 2013-та, когато бе спрян на полуфиналите от Хуан Мартин дел Потро и през 2018-а, когато отстъпи на финала на Роджър Федерер. Поражението му е от Давид Гофен на тази фаза през 2017-а.

Де Минор и Григор Димитров имат три дуела между тях, като българинът завоюва този на най-голямата сцена - осминафинали на US Open 2019, когато след това записва и присъединяване на предпоследната фаза (загуба от Даниил Медведев). Демона, както е прочут австралиецът, обаче надделя Гришо в идващите им два конфликта - в Антверп (зала) през 2020-а със 7:6(4), 6:7(3), 6:4 и в Монреал предходната година със 7:6(4), 7:5.

Очакванията са и в този момент мачът им да бъде много равносилен, откакто и двамата наподобяват в доста положително положение след Australian Open. Там те имаха сходни ориси, отпадайки от Новак Джокович - с разликата, че Гришо сътвори най-вече проблеми на 10-кратния първенец в Мелбърн от всичките му противници в шампионата, до момента в който Де Минор взе общо единствено пет гейма.

Демона реализира също влиятелен триумф в Ротердам тази седмица над международния номер 5 Андрей Рубльов, а след това отстрани и машината за сервиси Максим Креси. За втори следващ път той е четвъртфиналист в нидерландската зала, като предходната година преодоля тази фаза с триумф над Макендзи Макдоналд.

Победителят от днешния конфликт ще срещне някого всред Феликс Оже-Алиасим и Даниил Медведев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР