Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Григор Димитров - Тиаго Монтейро

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя против 66-ия в международната класация бразилец Тиаго Монтейро в първия кръг на тенис шампионата от сериите АТР 500 във Виена. 

Това е първи дуел сред двамата в кариерите им и ще стартира в 15 часа наше време на централния корт в австрийската столица.

Гришо напусна топ 30 за първи път от март месец, откакто загуби 360 точки от достигнатия полуфинал на “Мастърс ”-а в Индиън Уелс предходната година, а не можа да ги възвърне поради ранните отпадания в София и Стокхолм. 

Димитров ще търси първа победа в зала след двете гореспоменати загуби, а другояче е в отрицателна поредност от шест провали в последните си седем мача. Във Виена той няма точки за отбраняване, тъй като отпадна в първи кръг предходната година от Стефанос Циципас.

Най-добрият резултат на топ ракетата ни в австрийската столица е четвъртфинал от 2020 година, когато отстрани поредно Карен Хачанов и Циципас, а отстъпи в трисетова борба на Даниел Еванс.

Тиаго Монтейро дебютира тази седмица във Виена и преодоля квалификациите след триумфи над Душан Лайович и Оскар Оте. Бразилецът за трети път през сезона стига по този метод до съществена скица на АТР шампионат след Белград (четвъртфинал) и Ийстборн (втори кръг).

Левичарът от Форталеса не беше играл в елиминационен мач в зала допреди единствено месец, само че от този момент записа три победи в шест срещи, като се показа на равнище при провалите си от Пабло Кареньо Буста в Хихон и Холгер Руне в Стокхолм.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР