Единственият българин в тенис елита Григор Димитров преодоля втория кръг

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров преодоля втория кръг
Коментари Харесай

След 6 години: Григор Димитров отново е в трети кръг на Уимбълдън

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров преодоля втория кръг на “Уимбълдън ” за първи път от шест години насам (за пети път в кариерата) и продължава сполучливата си акция на тревни кортове.

Гришо се оправи в три сета с един от неуместните си противници Иля Ивашка с 6:3, 6:4, 6:4 за 2 часа и 11 минути игра, с което изравни резултата от победи посред им на 2:2.

Димитров трябваше да преодолее мъчно начало, при което позволи ранен пробив и закъснение с 0:2. само че след това реализира брейк в 12-минутен сервис-гейм на съперника. Той довърши първия сет в своя изгода, а до края на втория поддържаше 100-процентова успеваемост на първи сервис, с което надви.

В третата част подавачите преобладаваха до 3:3, когато внезапно Гришо “подуши кръв ” и се възползва с брейк на нула, единствено с цел да загуби мигновено сервис-гейма си назад. При 4:4 обаче нашият топ тенисист се постара да си върне преимуществото от пробиви и да затвори мача на собствен начален удар, въпреки чак при мачбол номер седем.

Следващият съперник на Григор ще е Франсис Тиафо - първенеца от Щутгарт преди три седмици.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР