Единственият българин в световния тенис елит Григор Димитров загуби с

...
Единственият българин в световния тенис елит Григор Димитров загуби с
Коментари Харесай

Гришо загуби за 14-и път от Надал

Единственият българин в международния тенис хайлайф Григор Димитров загуби с 5:7, 3:6 от испанската суперзвезда Рафаел Надал в показателен мач, игран в Атланта (САЩ). Всички събрани доходи от благотворителния дуел са за Фондацията на Надал, както и за Националната тенис фондация на Съединени американски щати, провела събитието.
В срещата нямаше система “Ястребово око”, а двамата тенисисти демонстрираха качествата си пред публиката, само че и направиха ненадейно шоу. Димитров повика фен от трибуните, който зае мястото му в едно от разиграванията, а хасковлията седна на неговата седалка на първия ред. В мача бяха включени и няколко деца.
Испанецът има към този момент 14 триумфа и единствено 1 загуба против Гришо. За повторно в границите на 4 дни 19-кратният първенец от шампионатите от " Големия шлем " побеждава най-хубавия български тенисист. Миналата седмица Надал завоюва с 6:3, 6:2 против Димитров на полуфинал в Акапулко по пътя си към трофея.
“Не може да се играе тенис постоянно, само че другарството е за цялостен живот. Григор е мой другар. Той пристигна вкъщи в Майорка и ходихме на лов на риба дружно. Определено е един от играчите, които е прелестно да наблюдаваш. Приятелството ни си остава и отвън спорта”, съобщи испанският тенисист, който заема второ място в международната класация.
Очаква се Григор Димитров и носителят на 19 трофеи от “Големия шлем” да вземат участие в шампионата в Индиън Уелс, започващ на 12 март.
“Рафа е извънреден човек. Изкарал съм доста време с него, на корта и отвън него. Тренирали сме, били сме дружно на много места. Научил съм доста неща от него. Имах сложен интервал преди време и тогава тренирахме дружно. След това формата ми се усъвършенства доста, тъй като към него е положително. Той ме води в общия баланс на мачовете сред нас, само че се надявам един ден да го настигна”, разяснява 28-годишният хасковлия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР