Единствената жена, член на УС на Българска федерация по бокс

...
Единствената жена, член на УС на Българска федерация по бокс
Коментари Харесай

Българка оглави световния женски бокс

Единствената жена, член на УС на Българска федерация по бокс (БФБ) Емилия Груева бе определена за Председател на женската комисия към интернационалната боксова асоциация (АИБА). Поканата за високия пост идва персонално от Франко Фалчинели, който е изпълняващ длъжността президент на международната федерация (АИБА) на мястото на отстранения доктор Ву.

“Вашият опит и пристрастеност към женския бокс са разпознаваеми за всички и аз съм уверен, че вие сте огромният актив за бъдещето развиване на нашия спорт и по-специално за женския бокс”, написа Фалчинели в писмото си до Емилия Груева.

Като ръководител на тази комисия Груева автоматизирано става и член на Изпълнителния комитет на международната федерация (АИБА) и на процедура я прави българката с най-голям пост в международния бокс след починалия към този момент акад. Емил Жечев, който бе ръководител на Европейската боксова асоциация (ЕАБА) и вицепрезидент на международната (АИБА).

“Назначението на Емилия Груева е следващо голямо самопризнание за положителната работа и активността на Българската федерация по бокс и ние доста се гордеем с това”, разяснява президентът на БФБ Красимир Инински.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР