Единствената дъщеря на Симеон Сакскобургготски - княгиня Калина, отпразнува своя

...
Единствената дъщеря на Симеон Сакскобургготски - княгиня Калина, отпразнува своя
Коментари Харесай

Бистришките баби посрещнали княгиня Калина за рождения й ден с баница и питка


Единствената щерка на Симеон Сакскобургготски - княгиня Калина, отпразнува своя петдесетгодишен празник в компанията на фамозните " Бистришки баби ".

Приятелството посред им датира от 2007 година. Тогава впечатленият от тяхното осъществяване Китин Муньос ги кани на фестивал в град Тетуан, Мароко. След това присъединяване на женското многогласно пеене те изнасят и независим концерт за членове на кралската фамилия и техните посетители.

На идната им намира се срещат и със сина на княгиня Калина Симеон Хасан. За него особено приготвят шопско костюмче и цървулки.

На срещата беседват за доста неща - по какъв начин княгинята е родила сина си в България, какви са били проблемите й от това, че не знаела български и други

Девет години след тази топла среща, княгиня Калина избира точно " Бистришките баби " да бъдат изненадата за осемдесетгодишния празник на нейния татко.

Любимата й тяхна ария е " Сън сънила Софийска кралица ". През идващите години тя звучи постоянно в дома на княгинята.

На нейния 50-годишен празник те още веднъж са част от празника й. За гостуването й се приготвят типично по български - с баница, питка, туршия и ракия. Приятно са сюрпризирани да схванат, че синът на княгиня Калина доста добре приказва български език.

Царското семейство има и различен специфичен мотив за празник - Симеон Сакскобурготски и кралица Маргарита отпразнуваха 60 години взаимен живот.

По мотива бабите им пожелаха " още дълги години да изкарат дружно " и да продължат да се срещат с тях.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР