Единодушно комисията за борба с корупцията в Народното събрание допусна

...
Единодушно комисията за борба с корупцията в Народното събрание допусна
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия допусна Цацаров до изслушване за шеф на КПКОНПИ

Единодушно комисията за битка с корупцията в Народното събрание позволи основния прокурор Сотир Цацаров и Симеон Найденов от " Воля " за чуване като номинирани за ръководител на КПКОНПИ. Това стана, откакто на съвещание в четвъртък бяха прегледани документите им и се откри, че те дават отговор на условията на закона. Изслушването ще е във вторник от 9 часа в зала " Запад " на Народното събрание. То ще бъде излъчено непосредствено на интернет страницата на Народно събрание.

От гласоподаване се въздържа единствено Найденов, който е народен представител и член на комисията.

На 3 декември той първи ще показа концепцията си за развиване на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество, каквото е цялото название на КПКОНПИ, тъй като чуването ще по азбучен ред на дребните имена на претендентите.

Според регламента първо в границите на 2 минути вносителите ще показват претендентите. Цацаров е номиниран от ГЕРБ и " Обединени патриоти ". След 15 минути те ще показват концепциите си, а след това отново за по 2 минути ще дават отговор на въпроси на депутати, научни и неправителствени организации.

До тогава ще се одобряват и въпроси. След това комисията ще излезе с обстоен отчет, който ще бъде импортиран в пленарна зала, изясни шефът на парламентарната комисия Симеон Ячев. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР