Единият от задържаните за катастрофата в Бургас е на 15

...
Единият от задържаните за катастрофата в Бургас е на 15
Коментари Харесай

Единият от задържаните за катастрофата в Бургас е на 15 години

" Единият от арестуваните за злополуката в Бургас е на 15 година, сирийски жител, споделя се Омар и е част от бежанския център в Харманли. Установено е, че е напуснал центъра на 22 август. Констатирано е, че има 2 или 3 излизания и н яма завръщане до два-три дни. Уведомена е полицията, с цел да се разгласи за търсене. " Това съобщи шефката на Държавната организация за бежанците Мариана Тошева, представена от БНТ.

По думите ѝ от 22 август мъжът не се е прибирал в центъра и не се знае къде е той, не е ясно и дали той е управлявал рейса.

" Момчето е подало молба при започване на юни за събиране на семейство, родителите му са в Турция, на 23 юни е получил позволение за събиране. След създалите се условия тази процедура ще бъде прекъсната ", сподели още тя. И посочи, че всяка вечер след 22 часа, откакто се затвори центърът, се ревизира дали всички хора са в стаите си или на територията на центъра

" Има 700 индивида в центъра. Другото лице, за което ни оповестиха е, че през 2014 година емигрант с филантропичен статут от Сирия, финален прочут адрес някои споделиха, че е в София, други споделиха Стара Загора, той не е регистриран в някои от центровете. Обръщали сме се с писмо към господин Рашков, жандармерия, която да охранява центъра. Има 700 индивида на огромна повърхност и 10 охранителя за цялата нощ. Присъствие на жандармерия в предходни години е доказвало своята успеваемост, за трафиканти да не приближават центъра, да няма късни прибирания и опити да се влезе, има пролуки в оградата, отнякъде може някой да влезе ", добави Мариана Тошева и акцентира, че контролът не е намалявал.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР