Единият от тримата предполагаеми служители на руското военно разузнаване (ГРУ),

...
Единият от тримата предполагаеми служители на руското военно разузнаване (ГРУ),
Коментари Харесай

Отровител на Гебрев се крие като дипломат в Женева

Единият от тримата хипотетични чиновници на съветското военно разузнаване (ГРУ), които България упреква в опит за ликвидиране на предприемача Емилиян Гебрев, е настоящ посланик - помощник на съветското посланичество към Световната комерсиална организация в Женева, заяви радио " Свобода ", представено от БНР. Това се показва в оповестено през днешния ден взаимно следствие на уеб страниците " Белингкет ", швейцарския " Tamedia " и " Инсайдър ".

В следствието се споделя, че наскоро за търсене е разгласен Георги Горшков, само че същинското му име е Егор Гордиенко. Твърди се, че той имал сан трети секретар и с изключение на в опита за отравяне на Гебрев е взел участие и в други интервенции на ГРУ в чужбина, в това число сътрудничил на обвинените за отравянето на Сергей и Юлия Скрипал в Англия, написа dir.bg.

" Белингкет " написа, че Егор Гордиенко е роден през 1979 година в Болград - край Одеса, където неговият татко, който бил боен, е бил разпределен.

Пътувал и работил под прикритие в интервала 2008-2015 година под подправеното име Георги Александрович Горшков, р. 1977 година А съгласно журналистическото следствие действителното му име, с което е упълномощен към СТО в Женева, е Егор Александрович Гордиенко, р. 1979 година

От съветската задача в Женева обявиха, че нямат никаква информация за Гордиенко.

Софийската градска прокуратура упрекна задочно предходната седмица трима съветски жители за опита за ликвидиране на оръжейния търговец Емилиян Гебрев, сина му Христо Гебрев и на шефа на " Производствена активност " в ЕМКО Валентин Тахчиев.

След " интервенцията против Гебрев " през 2015 година личността " Горшков " наподобява стопира съществуването си. Но Гордиенко продължава работата си за ГРУ.

През 2016 година той пътува от Москва до Новосибирск, Краснодар и Крим, само че първото му интернационално пътешестване в този интервал е през 2017 година, твърди " Белингкет ".

На 27 януари 2017 година той лети с дипломатически паспорт от съветската столица до Женева. Според лист от 2018 година, с който разполага уеб сайтът, с всички задгранични дипломати в Швейцария Егор Гордиенко е упълномощен като трети секретар в съветската задача в Световната комерсиална организация. Но името му не е включено в нито един архивен документ на съветското министерство на външните работи.

Няколко непознати дипломати, основани в Женева, декларирали пред изданието, че нямат мемоари да са го виждали. Но неидентифициран посланик декларирал пред блога " Найтингейл ", че го е разпознал на фотографията с име " Горшков ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР