Единен стикер ще показва трайно ниските цени на хранителните продукти,

...
Единен стикер ще показва трайно ниските цени на хранителните продукти,
Коментари Харесай

Срещу инфлацията: Готов е единният стикер, указващ трайно ниските цени на храни в магазините

Единен стикер ще демонстрира трайно ниските цени на питателните артикули, с които са се заели комерсиалните обекти. Той е разработен от Министерството на стопанската система  и към този момент е възложен на веригите, които са декларирали предпочитание.

До този миг едвам две търговски вериги са подали информация към уеб страницата, като тя към този момент е оповестена. Едната е дала информация единствено за пет продукта в цялата страна, а другата за 15, само че за две области в България. Задължително изискване е всяка верига, включваща се в самодейността, да заявява, че за седмица напред ще продава продуктите на посочените от нея цени. Тази стойност през интервала може да понижава, само че не и да се усилва. Информацията от тях следва да постъпва всеки четвъртък в Министерството на стопанската система и цената ще важи от петък до четвъртък.

За да бъдат улеснени потребителите е създаден единният стикер, който търговците при предпочитание ще слагат на тези артикули. Той е в три разновидността - кръговиден, правоъгълен и квадратен, с оглед разликите в стелажите на магазините. От петък те са предоставени на двете вериги и към този момент са сложени в част от магазините им в страната. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР