Единайсет души са оздравелите през вчерашния ден, като няма починалиБлизо

...
Единайсет души са оздравелите през вчерашния ден, като няма починалиБлизо
Коментари Харесай

Област Русе зае седмо място по заболеваемост от коронавирус в страната

Единайсет души са оздравелите през вчерашния ден, като няма умряли

Близо 33% растеж на инфектираните с Ковид-19 в Русенско на седмична база регистрират здравните управляващи в района. Новите случаи през отиващата си седмица са 138, измежду които и 13 деца. За съпоставяне в интервала сред 18-и и 24-и септември този месец инфектираните бяха 104-ма. Същевременно обаче един мъж с позитивен тест за коронавирусна зараза е умрял.

За последното денонощие заболелите са седем. Същевременно единайсет души са оздравелите през вчерашния ден, като няма умряли. Активните случаи са 142, от които малко над 27% или 39 души са на болнично лекуване. Справка в Единния информативен портал сочи, че региона се подрежда на седмо място по заболеваемост в страната през вчерашния ден наедно с Благоевград. Без нови случаи са Видин, Кърджали, Пазарджик и Хасково.

Колкото до осъществените имунизации, то може да се каже, че ползата към имунизацията против Ковид-19 понижава с малко над 22% по отношение на равнището от миналата седмица. Поставените ваксини през последните седем дни са 148. В седмицата от 18-и до 24-и септември тя бяха 190. Над 93% от всички сложени дози през последната седмица са представлявали трета или четвърта игла. За същия интервал е ваксинирано и едно дете. Данните на здравните управляващи сочат още, че едвам към пет души са били ваксинирани с първа доза.

От началото на пандемията до през днешния ден откритите случаи на ковид в региона са общо 36 729, като от тях 1942 души са умряли. До момента в област Русе са осъществени 133 121 имунизации, като със приключен имунизационен курс са 58 777 души. Бустерна доза пък е направена на общо 26 405 русенци, като от опцията за втори бустер са се възползвали 2529 души от района.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР