Единадесет души от едно семейство са сред загиналите в зловещата

...
Единадесет души от едно семейство са сред загиналите в зловещата
Коментари Харесай

Трагедия без край. Ето загиналите. Сред тях и 11-членно семейство

Единадесет души от едно семейство са измежду починалите в злокобната злополука на автомагистрала " Струма ", която стана тази заран на 30-ия километър на аутобана, покрай с. Боснек, оповестява " Слободен щемпел ".

" Цялото ми семейство изгоря ", споделя пред медията господин Яхи от Скопие-Север, който губи 10 родственици в автобуса-ковчег, в това число и членовете на семейство Мухаджери, с които имал родствена връзка, написа Дир.бг.

Семейството се прибирало от отмора в Истанбул.

5 от починалите деца са били от едно семейство. Основното учебно заведение " Исмаил Кемали " в Скопие, където са учили децата, е прекратило занятия, тъй като съучениците им били доста смутени, заяви Ройтерс.



" Ергин ми беше другар, беше доста добре момче. Много благ. Много скърбя, че са починали ", показа 11-годишната Блерим Буши пред организацията.

По информация на македонската медия измежду жертвите са начална учителка от село Студеничани и щерка й, която била малолетна.

Сред починалите имало и кметски помощник, който в Истанбул чествал рождения си ден с приятелката си, която също е умряла.

Това са 27-годишният Газменд Укали и 23-годишната Албина Белули, съобщи " Флагман ". Газменд Укали е помощник на кмета на Кичево.

Разследващи описват, че пред междинната врата на рейса има изгоряла жена с две деца на ръце, евентуално близначета.

В момента те ревизират за в допълнение гориво - бензин, тъй като дизелът мъчно експлодира, а рейсът е бил дизелов. Един от оживелите е разказал пред македонския министър председател, че били събудени от мощна детонация.

По първични данни в рейса са пътували общо 52 македонски жители, 46 от които са починали. Седмина оцеляха по знамение и са настанени в " Пирогов ".

Скопие разгласи тридневен печал в памет на жертвите. У нас ден на печал ще е на следващия ден - 24 ноември. В него ще сведем глави в памет както на починалите комшии от Северна Македония, по този начин и на деветимата възрастни хора, които издъхнаха в адския пожар в село Рояк, Дългопол.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР