Един възрастен се нуждае от около 14 грама фибри на

...
Един възрастен се нуждае от около 14 грама фибри на
Коментари Харесай

Перфектно тяло за 14 дни. 5 храни, които ще ви помогнат да отслабнете

Един възрастен се нуждае от към 14 грама фибри дневно за всеки 1000 калории. Това са към 25-38 грама, само че това не значи, че не можете или не би трябвало да консумирате повече. Яденето на 30 грама фибри на ден е потвърдено, че ви оказва помощ да отслабнете също толкоз дейно, колкото и по-рестриктивната диета.

Повечето храни с високо наличие на фибри са относително нискокалорични, което ще ви помогне да се почувствате сити, без да се притеснявате, че ще превишите приема на калории. Ето 5 водача по наличие на фибри.
Нахут  Снимка: Freepik
Калории (на половин чаша): 134 / Фибри: 6,2 грама

Нахутът е отлично допълнение към вашата диета заради изгодите си за здравето, пише Livestrong.com. Освен това има доста благоприятни условия за готвене на нахут, един от които сигурно ще ви хареса. Нахутът може да се пече и да се употребява вместо хрупкави закуски, може да се прибавя към салати и яхнии, както и към хумус.

Нахутът е богат на витамини и микроелементи като цинк, желязо, фосфор, магнезий, калий, мед и доста други. Проучванията демонстрират, че хората, които постоянно употребяват нахут, са съвсем на половина по-малко склонни да страдат от затлъстяване.

Нахутът има невисок гликемичен показател, което значи, че е с високо наличие на фибри и мазнини и се смила и усвоява по-бавно, което ви оказва помощ да останете сити по-дълго и по-малко евентуално да преядете. Проучване в Journal of Nutrition от август 2020 г. показва, че защото леките закуски могат да съставляват съвсем 24% от дневните ви калории, закуската въз основата на нахут е превъзходен вид.
Круши  Снимка: Pixabay
Калории (1 средно): 101 / Фибри: 5,5 грама

Крушите са богати на антиоксиданти и цялостни с вода, което ви оказва помощ да сте хидратирани и сити. Според проучване на питателните вещества от август 2019 година беше открито, че потреблението на храни, богати на H2O, доста способства за общия банкет на вода и може да има позитивен резултат върху състава на тялото.

Често, когато не пиете задоволително вода, бъркате жаждата с глада. Ако казусът е подобен, тогава преди да се спрете на висококалорична закуска, изберете плод с високо наличие на течности, като да вземем за пример круша.

Крушите могат да се употребяват пресни, добавени към салати, смутита или печени.
Малини  Снимка: Pexels
Калории (1 чаша): 64 калории / Фибри:​ 8 грама

Искате ли доста фибри и малко калории? Малините са незаместим артикул за тези, които желаят да отслабнат. Малините могат да се похвалят с впечатляващо количество фибри за такова малко зрънце.

Яденето на плодове от дълго време се свързва с поддържането на здравословно тегло. Въпреки че плодовете са цялостни с елементарни захари (а не с добавена захар), те могат да се борят със затлъстяването и несъмнено би трябвало да участват в диетата на тези, които желаят да отслабнат.

Сместа от противовъзпалителни антиоксиданти, високо наличие на вода и фибри в малините ги прави супер горски плодове. Можете да се насладите на малини сурови, смесени в смутита (пресни или замразени) или да добавите към обичаната си овесена каша за още повече фибри.
Пуканки  Снимка: Pexels
Калории (4 чаши):​ 122 / Фибри:​ 4,8 грама

Пуканките са избор за здравословна закуска, стига да не се прибавя нищо към тях (не ги бъркайте с пуканките от киносалона).

„ Чистите “ пуканки са добър избор за намаляване, тъй като съдържат доста размер на порция, което ще ви помогне да останете сити за дълъг интервал от време.

Не е нужно обаче да ги ядете без нищо. Полейте пуканките с малко зехтин и използвайте подправки. Копър и чесън, чили и лайм или розмарин и босилек са комбинации, които могат да трансфорат елементарните пуканки във вкусно лакомство, без да прибавят спомагателни калории.
Портокали  Снимка: Pixabay
Калории (1 средно): 69 / Фибри: 3,6 грама

Портокалите потвърждават, че яденето на целия плод нормално е по-добро, в сравнение с единствено пиенето от него, защото фибрите се намират в пулпата на портокала. Портокалите са превъзходен метод да си набавите фибри когато и да е на деня. Те не изискват изстудяване и са необикновено портативни, което ги прави съвършената закуска в придвижване.

Портокалите са идеални за лека закуска с помощта на идеално разпределените резени. Те също могат да бъдат нарязани и добавени към съвсем всичко, в това число овесени ядки, салати и даже ястия като печено брюкселско зеле.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР