Един светец пази младите, лекувайки всички болести. На 8 декември

...
Един светец пази младите, лекувайки всички болести. На 8 декември
Коментари Харесай

Кой светец пази младите на 8 декември

Един светец пази младите, лекувайки всички заболявания. На 8 декември църквата умря паметта на Преподобни Патапий и на Светите мъченици 62 иереи и 300 миряни, избити от арианите в Африка.

Преподобният Патапий се родил през VI век в град Тива, Египет, от родители християни и там бил учтив в благочестие. Като станал пълновръстен, той оставил светската суетност, станал духовник и при непрестанни писания и молебствия се подвизавал в пустинята.

Скоро името му се популяризирало. Мнозина почнали да го посещават, да желаят неговите препоръки. И тогава Патапий, виждайки, че не може да живее в самотност и мълчание, както той желаел това, се преселил в Цариград. Там живял в една килия близо да Влахерна, молейки се през деня и нощен. Мнозина почнали да го посещават, да желаят неговите препоръки. Но славата му не могла да се укрие от хората. Бог удостоил своя ласкател с чудотворна мощ и всички заболели, които с религия търсели неговата помощ, получавали излекуване посредством неговите молебствия.

Като направил голям брой други чудеса, преподобният се доближил към своя благословен край и починал в дълбока напреднала възраст при започване на VII век. Той бил заровен с чест в църквата на свети Иоан Предтеча.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР