Един шамар или така нареченото леко пошляпване ще може да

...
Един шамар или така нареченото леко пошляпване ще може да
Коментари Харесай

Ще бъдат ли отнемани деца заради един шамар?

Един пестник или по този начин нареченото леко пошляпване ще може да бъде наказуемо и да стане мотив дете да бъде отнето от фамилната си среда, в случай че бъде призната Стратегията за детето. Това съобщи в изявление за Дарик Димитрина Иванова, член на Управителния съвет на Национална асоциация „ Поход за фамилията ” и ръководител на съдружие „ Нов живот ”.

„ Ако шамарът се потвърди, примерно от съседа ви, който става очевидец, обществените служби могат да дойдат и да ви държат отговорност и да отведат детето ”, означи Иванова. Според нея е изцяло допустимо в България да стартира да се работи на правилото на Службата за отбрана на децата в Норвегия „ Барневерн ”, определяна като „ детско ГЕСТАПО ”.

Не е показано нито едно статистическо доказателство, че възбраната за телесното наказване има положителни резултати в страните, в които е признато. Статистиките от страните, които са въвели такава възбрана, демонстрират, че отчетите за домашното принуждение непрекъснато се усилват. За образец могат да бъдат дадени Швеция, Финландия, Норвегия и Дания, които са измежду първите страни, забранили телесното наказване.

Притеснителното в новата Стратегия за детето е, че страната изземва функционалностите на родителите по развъждането, образованието и възпитанието на децата, което е тяхно главно конституционно право.

Когато е правена тактиката, липсва информация по отношение на публични диспути с родители, Неправителствени организации и целеви групи. В този случай родителите са сложени в незнание за решения, което ще се вземат за самите тях и децата им.

„ Въпросът е какво по-точно желаят да се промени с тази нова тактика. И както споделят създателите, че това е един визионерски документ, какви нововъведения ще внесе в тази област като цяло за развиването на детето. И дали по-скоро това няма да е един пробен документ. Мисля, че никой от нас не желае децата ни да бъдат предмет на опити ”, посочи Иванова.

Проектът на Националната тактика за детето не е съгласуван със законовите условия за основаване и предложение на нормативен акт. Документът няма никаква финансова аргументация и оценка на въздействието, които са наложителни, с цел да бъде импортиран за разглеждане в Министерски съвет и Народното събрание, означи още деятелят от асоциация „ Поход за фамилията ”.

Посочените съответно в плана събития, срещи, разисквания и статистически данни, не са представени и не могат да бъдат открити, с цел да могат жителите да срещнат с претекстовете зад взетите решение в процеса на създаване на тактиката. Не е показано ясно какво и по какъв начин тъкмо ще бъде променено по отношение на предходната Стратегия за детето 2008-2018, с която самите създатели на плана регистрират като несполучлива в доста връзки.

„ Ако нашите управници се интересуват от мнението на жителите, е нужно да не одобряват документа, тъй като 93 % от българите са срещу тактиката ”, посочи Димитрина Иванова. Според нея, в случай че не бъде призната новата тактика няма да е съдбовно, защото по този начин или другояче работи остарялата.

Асоциация „ Поход за фамилията ” предлага основаване на народен ДНК указател на педофили. Така ще се улесни работата на полицията и ще има елементарно откриваем лист на нарушителите в тази област, което ще усъвършенства предварителната защита. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР