Един пожарникар загина при опит да бъде потушен бушуващият вече

...
Един пожарникар загина при опит да бъде потушен бушуващият вече
Коментари Харесай

Пожарникар загина, докато потушават огъня в испанската област Андалусия

Един пожарникар почина при опит да бъде сподавен вилнеещият към този момент трети ден пожар в испанската провинция Малага, област Андалусия, осведоми БНР.

Ситуацията се усложнява от мощния вятър, които доближава до 50 км. в час и попречва работата на екипите, участващи в гасенето.

Пожарът е избухнал в 21.40 часа в сряда вечерта и към този момент е обхванал над 2 200 хектара средиземноморска гора. Засегнати са четири общини в провинция Малага, от които са евакуирани близо 940 души.

В потушаването му вземат участие девет тежки транспортни средства и 26 самолета. Мобилизирани са пожарникари от Кадис, Кордоба, Гранада и Севиля, както и войскови елементи. Заедно с локалните над 250 пожарникари те се пробват да овладеят огъня в планинската верига Сиера Бермеха преди да е достигнал до скъпите растителни типове, които са оповестени за изчезващи.

На два пъти се е наложило трафикът по автомагистрала AP-7 да бъде спрян, поради липса на видимост. Част от трафика към този момент е възобновен, само че не и по второстепенните пътища.

Според учените зачестилите пожари се дължат освен на човешка неточност, а и на промените на климата. Ако не се вземат незабавни ограничения, при нарастване от 3 градуса на световната температура в Испания обитаемо ще е единствено крайбрежието в Кантабрия и към Пиренеите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР