Един от шедьоврите на венецианското архитектурно изкуство – Procuratie Vecchie

...
Един от шедьоврите на венецианското архитектурно изкуство – Procuratie Vecchie
Коментари Харесай

Един от шедьоврите на венецианското архитектурно изкуство – Procuratie Vecchie вече е отворен

Един от шедьоврите на венецианското архитектурно изкуство – Procuratie Vecchie (Старите прокурации или известни още като Стария замък на прокураторите), отвори порти за гости за първи път в 500-годишната си история.

Досега пътуващите до италианския град можеха да се насладят единствено на фасадата на зданието, разпростряло се по продължение на северната страна на емблематичния площад “Сан Марко”.

През последните 5 години течеше реставрацията на Старите прокурации, като по плана работи екипът на известния английски проектант Дейвид Чипърфийлд. От април постройката към този момент е налична за всички, искащи да я прегледат от вътрешната страна. На третия етаж има изложбени площи, зала за конференции, както и споделено офис пространство. Те са на фондацията The Human Safety Net на Група Generali.

Старите прокурации – един знак на 500 години

Старите прокурации са част от комплекс от три здания, които обгръщат площад “Сан Марко”. Неслучайно те са наричани “стари” – това е първата част от комплекса, приключена през 1538 година, която е и първата административна постройка във Венеция. Другата част от името ѝ – “прокурации”, идва от това, че зданието е помещавало домове и кабинети на представителите на една от най-уважаваните и високопоставени длъжности във Венецианската република – прокураторите.

Те са били висши магистрати и се нареждали в йерархията, незабавно след дожите. Длъжността била получавана като премия след дългогодишна сполучлива политическа кариера. Прокураторите били виновни за ръководството на средствата в хазната, както и за обществените въпроси, като са се грижели за бедните и сираците във Венеция. В подмяна на това те не получавали заплата, само че имали право да живеят на площада до края на дните си.

Generali идва във Венеция още в средата на 19-ти век

През вековете Венецианската република се трансформира в търговски и финансов център. Като подобен тя притегля мощни компании, а една измежду тях е Generali. Дружеството, учредено през 1831 година, отваря първия си офис във Венеция 35 година по-късно не къде да е, а точно в Старите прокурации.

До 1989 година в постройката се обитава централният офис на Група Generali. Реновирането на Старите прокурации освен върна една от най-красивите емблеми на италианския град към остарелия ѝ искра, само че и даде опция застрахователната група да прекрачи още веднъж вратите на венецианския си дом.

Реставрираните прокурации – традиция и съвременно на едно място

При реставрирането на Старите прокурации са употребявани разнообразни новаторски техники, тъй че от една страна да бъдат непокътнати допустимо най-вече детайли от остарелия интериор и в това време да бъдат добавени модерни линии към него. Така, да вземем за пример, истинските стенописи по стените, някои дървени детайли и достоверни теракотени плочки се съчетават съвършено с съвременни мултимедийни съоръжения. На места на третия етаж могат да бъдат видяни другите пластове и материали, употребявани за построяването и ремонтирането на постройката през вековете.

На третия етаж на постройката има огромна зала, в която ще бъдат проведени интернационалните симпозиуми, конгреси и събития. Това ще бъде място, където ще бъдат дискутирани въпроси за проблемите, с които The Human Safety Net работи – ранно детско развиване, родителство, обществено влияние, включване в обществото и обществено предприемачество.

В централната част на третия етаж се намира споделеното работно пространство, където екипите на The Human Safety Net, техните Неправителствени организации сътрудници, бенефициентите по стратегиите им и доброволци могат да се срещат и да работят дружно. На третия етаж е и кафенето, ръководено от Illy, което също е отворено за гости.

Ценителите на модерното изкуство могат да намерят на етажа апаратура, готова от Давид Рампело от Davide Rampello & Partners Creative Studio. Интериорният дизайн, графиките и мултимедията там са дело на Migliore+Servetto.

Как можете да посетите Старите прокурации?

Сградата - Старите прокурации - ще бъде отворена за гости от сряда до понеделник сред 10:00 и 19:00 часа, като последните гости се позволяват в постройката до 18:00 часа. Половината от цената на всеки закупен билет ще бъде дарена на стратегия на The Human Safety Net по желание на посетителя.

Повече информация можете да откриете на.

Инициативата The Human Safety Net

The Human Safety Net (THSN) е интернационална самодейност, в която хора оказват помощ на хора. Програмите, по които тя работи, поддържат уязвими фамилии и дребни деца, както и интегрират бежанци в обществото чрез намирането на работа. THSNси сътрудничи с компании и фондации, с цел да разшири обсега на задачите си. Инициативата е основана от Generali през 2017 година, като през днешния ден тя е дейна в 23 страни и си партнира с 61 неправителствени организации.

В България THSN подкрепя деца и родители, които живеят в уязвима среда, като си партнира с фондация “За нашите деца”. От края на 2019 година до началото на 2022 година по самодейността е обезпечена помощ за 1830 деца и 2620 родители, Само за 2021 година по програмата са подкрепени повече от 910 деца и фамилии в 15 обитаеми места в страната.

За ДЖЕНЕРАЛИ ГРУП

Дженерали Застраховане АД е една от водещите застрахователни компании в България и е част от Generali Group.

Generali е един от най-големите снабдители на застрахователни услуги и такива, свързани с ръководството на активи в международен мащаб. Създадена през 1831 година, тя участва в 50 страни по света с общ премиен доход от над 70,7 милиарда евро за 2020 година С повече от 72 000 чиновници, обслужващи 65.9 милиона клиенти, Групата има водеща позиция в Европа и възходящото наличие в Азия и Латинска Америка.

Стремежът на Generali е да бъде сътрудник за цялостен живот на своите клиенти като предлага новаторски и персонализирани решения, с помощта на развитата си дистрибуторска мрежа. В Австрия, Централна, Източна Европа и Русия, Групата оперира посредством районния си офис в Прага, като е в топ три на застрахователните компании в района.

През 2021 година Generali Group чества своята 190-а годишнина.

„ Дженерали Застраховане” АД е сдружение със седалище в Република България, гр. София, бул. ”Княз Александър Дондуков” № 68, ЕИК 030269049 и има лиценз за осъществяване на застрахователна активност – Решение №1 на Националния съвет по обезпечаване от 26.03.1998 година „ Дженерали Застраховане” АД е част от Група Дженерали, вписана под №26 в Регистъра на застрахователните групи към Института за контрол на застрахователни компании (IVASS) в Италия.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР